www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Acropolis

Sebastian Barbu míří k Olympu - dvakrát

15. ledna 2014 • 11:00

Úspěšný rumunský dvoukolkář Sebastian Barbu míří k Olympu, a to dokonce nadvakrát. Po účasti na olympiádě v Soči se vydá do Řecka na Acropolis.

Sebastian Barbu - Horatio Baltador (Citroën DS3 R3T) - Rally Sibiu 2013

Sebastian Barbu na sebe upoutal hlavně loňským vítězstvím v rámci ERC 2WD na domácí Sibiu Rally, ani další starty v rámci mistrovství Evropy v Chorvatsku a Sanremu nedopadly žádnou ostudou, přestože ani jeden ze závodů nedokončil.

I letos se chce devětadvacetiletý pilot zúčastnit vybraných závodů mistrovství Evropy. Vynechává však trojici úvodních sněhových soutěží včetně domácí Sibiu Rally, doprovodí totiž jako trenér svého bratra na olympijské hry do ruského Soči. Tam se Alexandru Barbu zúčastní slalomu a obřího slalomu na lyžích.

„Jsem velice šťastný, že se mému bratrovi podařilo kvalifikovat na olympijské hry. Momentálně jsme v průběhu intenzivního tréninku na tento významný závod,“ řekl Sebastian Barbu, který je bývalým lyžařem a byl i národním šampionem. „Lyžování byla moje první láska a nezapomněl jsem to. Rozhodl jsem se 'zahodit' první tři závody v ME, abych mohl připravit mého bratra na jeho nejvýznamnější závod v kariéře. Zúčastnit se olympijských her jako sportovec se mi nepodařilo, ale jsem rád, že se tam dostanu aspoň jako trenér,“ dodal Barbu.

Alexandru Barbu

Jeho sezóna v automobilových soutěžích začne ihned po návratu z Ruska. A bude to přesun od pomyslného Olympu k tomu skutečnému, prvním závodem totiž bude řecká Rally Acropolis. „Acropolis je jedna z nejklasičtějších soutěží na světě. Chtěl jsem se jí zúčastnit od té doby, co se pohybuji kolem automobilových soutěží a její zařazení do kalendáře mistrovství Evropy mi přišlo vhod,“ řekl rodák ze Sibiu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist