www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Acropolis

Fotogalerie z Rally Acropolis od Josefa Petrů

foto

4. dubna 2014 • 11:00

Třetím podnikem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla legendární Rally Acropolis. Na náročné rychlostní zkoušky, kde se letos nezvykle kombinovala asfaltová a šotolinová etapa, se do Řecka vydal i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Acropolis Rally je prostě legenda

foto

4. dubna 2014 • 09:00

Tři podniky má za sebou Evropský šampionát v rally který pokračoval o uplynulém víkendu řeckou Acropolis Rally. Na všech třech závodech nechyběl ani pilot MH Racingu Martin Hudec, kterého ve voze doplňuje velezkušený Petr Picka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Acropolis od Františka a Martiny Duškových

foto

3. dubna 2014 • 17:00

Třetím podnikem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla legendární Rally Acropolis. Na náročné rychlostní zkoušky, kde se letos nezvykle kombinovala asfaltová a šotolinová etapa, se do Řecka vydali i František a Martina Duškovi, jejichž snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Acropolis od Svena Kolluse

foto

2. dubna 2014 • 16:00

Třetím podnikem letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla legendární Rally Acropolis. Na náročné rychlostní zkoušky, kde se letos nezvykle kombinovala asfaltová a šotolinová etapa, se do Řecka vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot 208 T16 získal první vítězství

foto

31. března 2014 • 15:30

Netrpělivě očekávaný mezinárodní debut nového Peugeotu 208 T16 nemohl dopadnout lépe než prvním vítězstvím ve své kariéře. Postaral se o ně jezdec Peugeot Rally Academy Craig Breen, a to přesně třicet let po prvním úspěchu legendárního vozu 205 T16.

žádný příspěvek celý článek »

Historický výsledek pro Kajetanowicze i Polsko

foto

31. března 2014 • 14:45

Na téměř půlstoletí starý úspěch legendárního Sobieslawa Zasady a Jerzyho Dobrzanského z roku 1968 dokázala o uplynulém víkendu navázat dvojice Kajetan Kajetanowicz - Jaroslaw Baran na Fordu Fiesta R5. Polská posádka si z Acropolis Rally, dalšího podniku letošního mistrovství Evropy, odváží vavříny za třetí příčku absolutní klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Pilot Škoda Motorsportu Lappi skončil na čtvrtém místě

foto

31. března 2014 • 11:00

Tovární posádka Škoda Motorsportu Esapekka Lappi/Janne Ferm skončila s vozem Fabia Super 2000 v 60. ročníku Akropolis rally na čtvrtém místě. Byli tak nejlépe umístěnou posádkou ve voze s atmosférickým motorem. V hodnocení ERC patří oběma Finům nadále druhé místo v hodnocení jezdců a spolujezdců FIA ERC.

žádný příspěvek celý článek »

Breen z Řecka veze první výhru pro 208 T16

foto

30. března 2014 • 16:25

Bryan Bouffier opravdu tlačil na Breena až do posledního metru a v samotném závěru rally ho obral o zatím největší porci sekund. Ale ani tentokrát to nestačilo, Craig Breen dokončuje jubilejní šedesátou Acropolis Rally s náskokem osmi sekund a hned při prvním mezinárodním startu s novou 208 T16 veze Peugeotu vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalifikaci na Acropolis vyhrál Abbring s Peugeotem

foto

28. března 2014 • 15:45

Nová akvizice francouzského týmu Peugeot Rally Academy, Holanďan Kevin Abbring, zajel nejrychlejší čas při kvalifikační zkoušce před startem jubilejní šedesáté Rally Acropolis. Za volantem nového Peugeotu 208 T16 projel 3,27 km dlouhý úsek v čase 1:45.007. Druhý nejlepší čas patřil jeho týmovému parťákovi Craigu Breenovi, třetí skončil tovární pilot Škody, Fin Esapekka Lappi.

žádný příspěvek celý článek »

Cílem posádek továrních Fabií v Řecku je pódium

foto

25. března 2014 • 15:40

Poslední dvoudenní test před startem nadcházející Acropolis Rally absolvoval přímo v Řecku tovární tým Škoda Motorsport. Piloti Fabií Super 2000, Esapekka Lappi a Sepp Wiegand, měli možnost odzkoušet chování svých vozů jak na asfaltu (včera), tak i na šotolině (dnes).

žádný příspěvek celý článek »

Akropolis Rally: Škoda startuje na světové klasice

foto

24. března 2014 • 10:40

Plna očekávání a s úspěchem v zádech startuje Škoda na třetím podniku letošního šampionátu FIA ERC v Řecku. Po vítězství na rally v Lotyšsku počátkem února startuje tovární posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm od 28. do 30. března jako bodově nejlepší (39 b.) na legendární Akropolis Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Hudec s Pickou se představí na Acropolis Rally

foto

24. března 2014 • 10:00

Acropolis Rally přezdívána také rally bohů je třetím podnikem letošního mistrovství Evropy. Po rakouském Jänneru a lotyšské Liepaji se posádka MH Racingu Martin Hudec – Petr Picka představí i v Řecku.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Acropolis

foto

18. března 2014 • 10:00

Legendární Rally Acropolis letos slaví šedesáté narozeniny a užije si je pod vlajkou seriálu FIA ERC. Řečtí pořadatelé odtajnili zajímavý seznam přihlášených (prozatím bez národní klasifikace), který obsahuje celkem 16 vozů S2000, RRC a R5.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot 208 T16 připraven na závody

foto

14. března 2014 • 17:50

Tolik očekávané zahájení nové sezóny je tady! Vůz 208 T16, který tým Peugeot Sport vyvinul jako nástupce vozu 207 S2000, se o víkendu představí ve svém prvním závodě. První vůz z dlouhé řady 208T16 poměří síly s konkurencí v Ciocco Rallye v Itálii. Za volant usedne Paolo Andruecci v barvách týmu Peugeot Itálie.

příspěvků: 1 celý článek »

Tarabus&Trunkát představují nový Ekomilk design

foto

12. března 2014 • 19:50

Jaromíra Tarabuse s Danielem Trunkátem čeká již za dva týdny třetí díl evropského šampionátu ERC, slavná Rally Acropolis of Greece, přezdívaná Rally bohů – The Rally of Gods. Jelikož z mýtických legend víme, že řečtí bohové nikdy nedali nikomu nic zadarmo, jistě se na takový podnik vyplatí mít silného partnera.

žádný příspěvek celý článek »

toplist