www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Liepaja

Pavel Kohout: I bez sněhu nás čeká hezká rally

30. ledna 2014 • 18:30

Seznamovací jízdy na Rally Liepaja má za sebou také česká juniorská dvojice Jan Černý - Pavel Kohout, kteří v Lotyšsku v loňském roce doslova zazářili s vozem Škoda Fabia S2000. Ta letos bude bojovat v juniorském mistrovství Evropy s vozem Peugeot 208 R2.

„V sobotu zůstala stejná v původní podobě pouze třetí rychlostní zkouška, zatímco nejdelší RZ 2/6 obsahuje úseky, které jsme absolvovali už loni. V neděli jsou nové všechny zkoušky, pouze RZ 9/12 opět obsahuje úseky z minulého roku,“ komentoval změny v itineráři Rally Liepaja navigátor Pavel Kohout.

Pavel Kohout a Jan Černý

„Sníh není nikde, jsou pouze ledové plotny, ale i těch je málo. Šotolina je ale hodně zmrzlá a moc se na ní práší. Styl rozpisu jsme ale určitě neměnili, ani kvůli tomu, že letos jedeme s jiným typem vozu,“ popisuje aktuální stav tratě spolujezdec Jana Černého.

„Je to jiné než loni, ale určitě se pořadatelům podařilo postavit pěknou trať. Oproti loňsku je trať rychlejší a poněkud ubylo technických úseků, ale i tak se nám to líbí,“ dodal po skončení seznamovacích jízd Pavel Kohout.

Jan Vaškovič, AutoSport.CZ - Liepaja
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist