www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Liepaja

Martin Hudec úspěšně dokončil pobaltskou misi

foto

12. února 2014 • 12:00

Po úspěšné Halls Winter Rally celý tým následně pokračoval do Lotyšska, kam dorazil už v pondělí. Po krátkém odpočinku se mechanici vrhli na kontrolu a přípravu soutěžního Mitsubishi na vrchol pobaltské mise. Ve středu pak začaly seznamovací jízdy, jež se odehrály za podmínek, které čekal málokdo.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Zdeňka Žilinského

foto

10. února 2014 • 13:00

Ještě jednou se vrátíme ke druhému závodu letošního mistrovství Evropy, kterým byla lotyšská Rally Liepaja. Na rozdíl od loňského ročníku i nedávné Jänner Rallye tentokráte soutěži přálo skutečně zimní počasí, jak ostatně můžete posoudit ze snímků našeho redakčního spolupracovníka Zdeňka Žilinského.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Josefa Petrů

foto

7. února 2014 • 09:00

Druhým závodem letošního mistrovství Evropy byla lotyšská Rally Liepaja. Na rozdíl od loňského ročníku i nedávné Jänner Rallye tentokráte soutěži přálo skutečně zimní počasí, jak ostatně můžete posoudit ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Josefa Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Svena Kolluse

foto

6. února 2014 • 09:30

Druhým závodem letošního mistrovství Evropy byla lotyšská Rally Liepaja. Na rozdíl od loňského ročníku i nedávné Jänner Rallye tentokráte soutěži přálo skutečně zimní počasí, jak ostatně můžete posoudit ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Tarabus&Trunkát: Lotyšské body utopené ve sněhu

foto

6. února 2014 • 09:00

Velmi atypický průběh měla pro Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta lotyšská Rally Liepaja, druhý podnik Mistrovství Evropy FIA ERC. Soutěž posádce zkomplikovalo vydatné sněžení v kombinaci s nevydařenou kvalifikační zkouškou a zakončila ji menší havárie před kamerami televizní stanice Eurosport.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Liepaja od Davida Jeřábka

foto

4. února 2014 • 22:00

Druhým závodem letošního mistrovství Evropy byla lotyšská Rally Liepaja. Na rozdíl od loňského ročníku i nedávné Jänner Rallye tentokráte soutěži přálo skutečně zimní počasí, jak ostatně můžete posoudit ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Davida Jeřábka.

žádný příspěvek celý článek »

Černý Kohout zvítězili při první rally Juniorského Mistrovství Evropy v rally

foto

4. února 2014 • 16:00

Posádka Peugeot Černý Racing Teamu, startující v Lotyšsku na Rally Liepaja také jako reprezentační posádka České republiky pod hlavičkou Czech National Rally Teamu, dosáhla na první soutěži zařazené do Juniorského Mistrovství Evropy Rally (JERC) jedinečného výsledku.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda díky posádce Lappi/Ferm vítězí na lotyšské rally

foto

2. února 2014 • 18:10

Škoda zvítězila při svém sezónním debutu v mistrovství Evropy FIA (ERC). Posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm triumfovala s vozem Škoda Fabia Super 2000 ve druhé soutěži letošního ERC v Lotyšsku s náskokem 34.7 sekund před domácím hrdinou Vasilijem Gryazinem.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem Rally Liepaja je Esapekka Lappi (+ ohlasy z cíle)

foto

2. února 2014 • 17:50

Esapekka Lappi výhrou v poslední vložce stvrdil dominanci v druhé části Rally Liepaja, kterou zdárně přetavil v celkové prvenství. Fin se v průběhu soutěže musel popasovat s Vasilijem Gryazinem, který měl navrch hlavně v první etapě. Přinášíme také zavěrečné ohlasy z cíle rally a doplněné ohlasy po RZ 11.

žádný příspěvek celý článek »

Liepaja: Fotogalerie ze shakedownu a slavnostního startu

foto

1. února 2014 • 09:20

Přestože samotná soutěžní část na rychlostních zkouškách je na letošní Rally Liepaja soustředěna pouze do dvou víkendových dnů, závodní motory v Lotyšsku zavrely už v pátek, kdy se konala kvalifikační zkouška se shakedownem a večer také slavnostní start. U ničeho z toho nechyběl ani Roman Kašpárek se svým fotoaparátem!

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Pospíšilík: Důležité bude udržet si chladnou hlavu

foto

31. ledna 2014 • 17:25

Premiérový start na soutěži mistrovství Evropy čeká v Lotyšské Liepaje na českého mladíka Tomáše Pospíšilíka. Dvacetiletý pilot si dnes poprvé v životě vyzkoušel na oficiálním shakedownu jízdu s Fabií R2 na šotolině ve spojení s pneu s hřeby.

žádný příspěvek celý článek »

Lotyšskou kvalifikaci ovládly tovární posádky (+ startovní pořadí)

foto

31. ledna 2014 • 16:25

V pátek odpoledne se konala kvalifikační zkouška před druhým podnikem seriálu FIA ERC 2014, lotyšskou Rally Liepaja. Jezdilo se na 3,58 km dlouhém úseku a do zkoušky nastoupilo 17 posádek. Následně si tyto posádky zvolily startovní pořadí do 1.etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Kristiansen chce v Lotyšsku bojovat o juniorské vítězství

foto

31. ledna 2014 • 13:30

Mezi favority letošního mistrovství Evropy pro juniorské jezdce bude určitě patřit Petter Kristiansen na Škodě Fabii R2. Norského mladíka, který má na svém kontě také zkušenosti se sezónou v českém šampionátu bude opět navigovat jeho stálý kolega Ole Kristian Brennum.

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Kohout: I bez sněhu nás čeká hezká rally

foto

30. ledna 2014 • 18:30

Seznamovací jízdy na Rally Liepaja má za sebou také česká juniorská dvojice Jan Černý - Pavel Kohout, kteří v Lotyšsku v loňském roce doslova zazářili s vozem Škoda Fabia S2000. Ta letos bude bojovat v juniorském mistrovství Evropy s vozem Peugeot 208 R2.

žádný příspěvek celý článek »

V Liepaje vše připraveno na další díl ME

foto

30. ledna 2014 • 17:25

Lotyšská Liepaja se připravuje na start druhého dějství letošního seriálu Mistrovství Evropy v automobilových rally. Rychlostní zkoušky jsou sice bohužel prakticky beze sněhu, nicméně silný mráz okolo 15 stupňů Celsia společně se silným větrem s sebou přináší vskutku zimní povětří. S ním se budou muset vypořádat i české posádky.

žádný příspěvek celý článek »

toplist