www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Liepaja

Petter Kristiansen chce v Lotyšsku bojovat o juniorské vítězství

31. ledna 2014 • 13:30

Mezi favority letošního mistrovství Evropy pro juniorské jezdce bude určitě patřit Petter Kristiansen na Škodě Fabii R2. Norského mladíka, který má na svém kontě také zkušenosti se sezónou v českém šampionátu bude opět navigovat jeho stálý kolega Ole Kristian Brennum.

Kristiansen do Lotyšska nepřijel jen za účelem získat body, ale jeho cíl je pro tuto soutěž mnohem výše. „Chceme tady určitě bojovat o vítězství, i když podmínky jsou tu o dost jiné, než na které jsme zvyklí z domova. Bude bude to určitě hodně těžké,“ řekl pro AutoSport.CZ před startem Rally Liepaja.

Petter Kristiansen - Ole Kristian Brennum, Škoda Fabia R2

„Pojede se na zmrzlé a rychlé šotolině, hodně se tu musíte vyrovnávat se změnou stylu jízdy. Tratě jsou hodně rychlé, střídají se široké a úzké pasáže, těžko se bude hledat správný rytmus. Místy je to opravdu extrémně rychlé, problémy budou dělat i úzké vracáky. Navíc jsou tu na hodně místech vedle cesty hluboké příkopy, nebude se moci příliš katovat a jet ve smyku,“ popisuje největší záludnosti Nor.

Kristiansenovy plány pro letošní rok nabývají jasnější podoby právě v těchto dnech. „V juniorském mistrovství Evropy máme letos v plánu minimálně čtyři rally. Po Lotyšsku pro nás bude další soutěží Irsko, pak možná Azory, ale ještě uvidíme. Doufám, že se podíváme i do Belgie, ale zatím je tu termínová kolize s norským šampionátem. Určitě ale pojedeme na české Barum Rally Zlín. Musím přiznat, že zkušenosti z České republiky nám na asfaltu hodně pomohly,“ říká 24-letý pilot.

„Aktuálně ještě stále potřebujeme zrychlit na asfaltu, což nám ale samozřejmě pomůže i na šotolině. I tam je potřeba jet co nejlepší stopu a držet optimální. Každopádně nám hodně pomáhají zkušenosti, které jsme získali v českém mistrovství. Pokud jde o auto, naše Fabia R2 aktuálně funguje velmi dobře. V loňském roce jsme hodně zapracovali na nastavení podvozku a je to znát,“ dodává závěrem norský jezdec, jehož Fabia R2 bude mít v Lotyšsku startovní číslo 38.

Jan Vaškovič, AutoSport.CZ - Liepaja
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist