www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Liepaja

Černý Kohout zvítězili při první rally Juniorského Mistrovství Evropy v rally

4. února 2014 • 16:00

Posádka Peugeot Černý Racing Teamu, startující v Lotyšsku na Rally Liepaja také jako reprezentační posádka České republiky pod hlavičkou Czech National Rally Teamu, dosáhla na první soutěži zařazené do Juniorského Mistrovství Evropy Rally (JERC) jedinečného výsledku.

Jan Černý - Pavel Kohout (Peugeot 208 R2) - Rally Liepaja 2014

Na sněhem a ledem pokrytých rychlostních zkouškách západní části Lotyšska nechali za sebou všechny soupeře startující s rovnocennou technikou, tedy s vozidly s jednou poháněnou nápravou a byli často rychlejší než množství soupeřů se silnými čtyřkolkami. Výkon české posádky zanechal v Lotyšsku velký dojem a živě se o ně zajímala místní i zahraniční média včetně satelitní stanice Eurosport.

„Nedá se říct nic jiného, než, že nám v Lotyšsku všechno perfektně vyšlo. Vše začalo už před koncem roku, kdy se naši mechanici pustili do stavby nového Peugeotu 208 R2 a v rekordně krátkém čase postavili perfektní auto, které jsme otestovali a za přítomnosti Romana Kresty nastavili na testu před soutěží. Tady v Lotyšsku nám pomohla i znalost místních podmínek z loňska, a celou soutěž jsme neudělali žádnou větší chybu. Vyšel nám úvod soutěže a do druhé etapy jsme vstupovali s malým náskokem na naše soupeře, což jsou většinou seveřané, kteří na šotolině, sněhu a ledu umí jako nikdo. Nám se ale dařilo držet jejich tempo a v rozhodujících chvílích jsme dokázali být i rychlejší. V dnešní, druhé etapě, jsme stále jeli hodně svižně a hlavně na dlouhé rychlostní zkoušce jsem zkoušel zatáhnout a podařilo se nám tuto rychlostní zkoušku vyhrát. V závěru už jsme si pozici kontrolovali a jsem šťastný, že se nám v úvodní soutěži Juniorského Mistrovství Evropy podařilo zvítězit. Moc bych si přál, aby to mělo stejný ohlas jako zde i v České republice a hlavně, aby se nám podařilo na základě těchto výsledků zajistit nějaké další partnery týmu. Plochy na našem autě je pro ně k dispozici víc než dost,“ směje se v cíli Rally Liepaja spokojený Honza Černý.

Posádka Peugeot Černý Racing Teamu na Lotyšské Rally Liepaja zvítězila v Juniorském Mistrovství Evropy Rally (JERC), byla nejrychlejší posádkou s vozem s pohonem jedné nápravy a současně i nejrychlejší posádkou z České republiky, která dosáhla cíle této náročné zimní rally. V celkovém pořadí Černému Kohoutovi patří úctyhodné desáté místo absolutní klasifikace za soupeři s mnohem výkonnější technikou. Honza Černý s Pavlem Kohoutem se po krátké oslavě vrací zpět do České republiky, kde se budou chystat k dalšímu startu v Mistrovství Evropy, kterým bude dubnová Irská Rally.

Peugeot Černý Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist