www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Lužické Hory (MČR-S) - ZRUŠENO

Oficiálním pivem Galaxy GRS rally Lužické hory je Klášter

6. února 2014 • 08:00

Na svém pravidelném setkání se v Hrádku nad Nisou sešel ve čtvrtek 22. ledna organizační výbor 17. ročníků Galaxy GRS Rally Lužické hory. Byla potvrzena definitivně pracovní verze trati a časového harmonogramu.

Miroslav Jakeš - Jaroslav Novák (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Galaxy GRS Rally Lužické Hory 2013

„Absolvovali jsme a ještě nás čeká řada složitých jednání, která definitivně potvrdí, zda se letošní ročník hrádecké soutěže pojede v té podobě, jakou jsme připravili. Současně jsme ale velmi příjemně překvapeni pozitivním přístupem lidí v obcích ve kterých se soutěž pojede,“ přibližuje současný stav Kamil Krečman, vedoucí trati.

Jak již bylo napsáno v předchozí tiskové zprávě, žádná zkouška se v dané podobě ještě nejela a jedna je úplně nová. „Chceme udržet nastolený trend, aby se soutěž vyznačovala sportovně hodnotnými a náročnými rychlostními zkouškami. Myslím si, že bude díky charakteru rychlostních zkoušek i vhodným testem pro posádky velkého šampionátu, před „dvojsoutěží“ Rally Český Krumlov a Rally Šumava, které po našem rallysprintu následují a moc se na soutěž těšíme.Věříme, že i přesto, že v organizačním výboru došlo ke generační výměně a pořádání rally je v Čechách čím dál tím obtížnější, zvládneme s přáteli z Autoklubu Frýdlant a spoustou dobrovolníků, kteří se na organizaci soutěže podílejí a bez nichž by se nic uspořádat nepovedlo ,udržet tradici kterou zakládal náš táta a děda,“ připojuje člen organizačního výboru soutěže Jan Krečman mladší.

Hrádečtí jsou zároveň jedni z duchovních otců Lausitz Cupu a v jednání je jeho rozšíření o další soutěže na území České republiky a Německa. Jeho letošní podoba bude známa po osmém únoru, kdy se uskuteční v Liberci v Plzeňce – Duli schůzka přizvaných zástupců soutěží, které mají zájem do Lauzitz Cupu vstoupit a současně budou projednána zvláštní ustanovení pro rok 2014.

„Je nám ctí oznámit, že novým partnerem naší rally je Pivovar Klášter a jak již napovídá nadpis této tiskovky, Klášter je oficiálnim pivem Galaxy GRS rally Lužické hory, která se letos koná na velikonoční sobotu 19. dubna.“

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist