www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Acropolis

Alexandru Filip se představí na pěti soutěžích ME

28. února 2014 • 08:00

Dvojnásobný rumunský šampion vozů s jednou poháněnou nápravou, Alexandru Filip, se rozhodl vydat na mezinárodní scénu. Představí se v mistrovství Evropy, kde doprovodí svého 'dvoukolkářského' kolegu Sebastiana Barbu.

Alexandru Filip - Bogdan Iancu (Renault Clio R3) - Sibiu Rally Romania 2013

„Po dvou titulech domácího mistra ve dvoukolkách jsme se dohodli s partnery, že se posuneme o krok výše do mistrovství Evropy. Po deseti letech v tomto sportu se mi podařilo naplnit sen o startech v zahraničí a už se nemůžu dočkat na první rychlostní zkoušku,“ řekl Alexandru Filip.

Ten se v letošní sezóně rozhodl vynechat domácí šampionát a bude se soustředit jen na zahraniční starty. „Nepokračovat v domácím šampionátu je přirozené rozhodnutí. Chci posunout svoji kariéru někam dál, získat zkušenosti, poznat nové soutěže a rozdat si to s nejlepšími jezdci v Evropě. Navíc tím nabízíme našim partnerům nové příležitosti k propagaci,“ upřesnil plány pětatřicetiletý jezdec.

V letošní sezóně ERC 2WD je v plánu pět startů. Ten první nastane již koncem března na prestižní Rally Acropolis, další program zatím není jasný. „Naší strategií je soustředit se v jednu chvíli jenom na jeden závod. Budeme se muset hodně učit a jsem si jistý, že to bude sezóna plná výzev. Jediné, co můžu potvrdit, tak kromě Řecka plánujeme starty spíše na asfaltových soutěžích, které lépe sedí našemu autu,“ dodal závěrem spolujezdec Bogdan Iancu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist