www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Lužické Hory (MČR-S) - ZRUŠENO

Galaxy GRS Rally Lužické Hory 2014 se neuskuteční (aktualizováno)

4. března 2014 • 12:00

Nemilá zpráva dnes přišla ze severních Čech. Galaxy GRS Rally Lužické Hory, plánovaný druhý díl letošního rallysprintového šampionátu, se neuskuteční. Jedna z nejoblíbenějších sprintových soutěží se letos měla uskutečnit v polovině dubna, těsně před Velikonocemi.

Jan Dohnal - Jakub Venclík (Peugeot 207 S2000) - GRS Galaxy Rally Lužické Hory 2013

Oficiální oznámení pořadatele

Není to aprílový žert, ale holá skutečnost. Po zvážení všech okolností a důležitých faktorů došel organizační výbor 17. ročníku GRS Galaxy Rally Lužické hory 2014 k závěru, že v současných podmínkách a atmosféře, které v našem státě panují, nelze letošní ročník této u posádek, činovníků i diváků populární automobilové soutěže, jehož centrem je Hrádek nad Nisou, uskutečnit. „Přes velké úsilí se nám nepodařilo dotáhnout zdárně do konce všechna povolení potřebná k uspořádání naší rally,“ sdělil v úterý 4. března zástupce ředitele připravované soutěže Jan Krečman mladší.

„Věnovali jsme přípravě mimořádné úsilí i velké množství času. Podstoupili jsme řadu složitých jednání. Ve chvíli, kdy se měla rozjet závěrečná fáze se schválením bezpečnostního plánu, s tiskem všech potřebných materiálů, přihlašování posádek, zajišťování složek záchranného systému, delegovaných činovníků, jsme po rozumné úvaze byli nuceli vyhlásit stop-stav. Děkujeme všem úřadům, firmám i jednotlivcům, kteří nám při přípravě vycházeli vstříc a jakkoliv nám pomáhali,“ dodává dále Jan Krečman.

Tyto řádky se mi nepsaly vůbec radostně. GRS Galaxy Rally Lužické hory se měla uskutečnit ve dnech 18. a 19. dubna jako druhá soutěž zařazená do Mistrovství České republiky ve sprintrally, Poháru ČR v rally a jako úvodní soutěž mezinárodního Lužického poháru.

Pavel Vydra ; -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist