www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Rally Guanajuato México

Páté místo z Rally Mexico - první letošní WRC body Martina Prokopa

10. března 2014 • 17:00

Do třetice všeho dobrého a zlého, sezona MS v rally 2014 v podání Jipocar Czech National Týmu může být konečně považována za dobře odstartovanou. Pro bodový příděl za vynikající páté místo cestoval pilot Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem přes půl světa až do Mexika.

Martin Prokop - Jan Tománek (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Guanajuato México 2014

Poslední etapa závodu kromě krátké speciálky na rallycrosovém okruhu a powerstage s legendárními skoky přichystala také nejdelší rychlostní zkoušku celé soutěže o délce 66 kilometrů. A přestože bylo již o celkovém pořadí de-facto díky velikým rozestupům rozhodnuto, málem si celou soutěž na posledních kilometrech Martin Prokop sám pokazil.

„Asi tři kilometry před koncem nejdelší rychlostky jsem se v rychlé nakloněné zatáčce nebezpečně přetočil a málem poslal auto na střechu. Nakonec ale vše dobře dopadlo a my jsme v cíli téhle krásné a náročné soutěže. Vyvarovali jsme se výraznějších chyb a také technika nám vydržela. To je náš recept na úspěch a věřím, že tímto je zakletí letošní sezony prolomeno. Děkuji celému týmu i fanouškům, jejichž podporu přes sociální sítě rádi vnímáme. No a dokonce i zde v dalekém Mexiku se k nám hlásilo pár Čechů, což také hodně potěšilo,“ uzavírá Mexickou rally Martin Prokop.

Manažer Quirin Müller dodává: „Konečně jsme se letos dočkali cílové rampy a vezeme si domů dobré body. Pro tým je to potřebná vzpruha a věřím, že sezona se pro nás i nadále úspěšně rozjede. Víme, že musíme pracovat na rychlosti a stále se sami snažit posouvat dopředu nejen odstoupením soupeřů před námi. Máme letos ještě devět dalších příležitostí to dokázat.“

Dalším podnikem MS v rally je šotolinová rally Portugal, která se uskuteční v termínu od třetího do šestého dubna.

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist