www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Circuit of Ireland

László Vizin v mistrovství Evropy s Peugeotem 207 S2000

14. března 2014 • 10:00

Maďarský jezdec László Vizin patří již k tradičním jezdcům startujícím v IRC respektive ME. Nejinak tomu bude i v letošním roce, kdy se po krátké pauze vrátí za volant speciálu S2000.

László Vizin

V posledních letech se na mezinárodní scóně prezentoval za volantem Hondy Civic Type R, Subaru Impreza STi R4, Škodu Fabii S2000 a Volkwagen Polo S2000, se kterým dosáhl na třetí příčku absolutně při Rally Yalta 2012. Letos si vyzkouší další nové nářadí - Peugeot 207 S2000.

„Vloni jsem startoval se špičkově připraveným Subaru Impreza Sti R4, ale pro letošek jsem se rozhodl vrátit zpátky k autu se sekvenčním řazením. Uvažovali jsme o R5, nakonec jsme se ale dohodli s Tagai Racing Technology na starty s Peugeotem 207 S2000,“ řekl László Vizin.

László Vizin - Gabor Zsíros (Subaru Impreza Sti R4) - Cyprus Rally 2011

Ten se i v letošní sezóně představí na čtyřech vybraných soutěžích. „Původně jsem chtěl začít už na Acropolis, ale tam již jede můj spolujezdec Gábor Zsiros s jiným jezdcem, takže začneme v Irsku. Další soutěže v našem plánu jsou Geko Ypres Rally a Cyprus Rally, které znám velice dobře. Sezónu bychom pak chtěli uzavřít na legendární Tour de Corse. Jako náhradní podnik pak v kalendáři nechávám Rallye du Valais,“ prozradil maďarský veterán plány na sezónu.

A s jakým cílem se postaví na start? „Pořád mám motivaci bojovat proti mladším pilotům. Na každém závodě bude mým cílem získat nějaké body. Samozřejmě bude záležet na kvalitě startovního pole, ale doufám, že to není nesplnitelný úkol,“ upřesnil Vizin.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist