www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Krkonoše - ZRUŠENO

Rally Krkonoše zpět ve sprintovém mistrovství

17. března 2014 • 10:15

Necelé tři týdny po školení činovníků rally je opět jasněji v tom, jak bude vypadat Rally Krkonoše v roce 2014. Namísto volného podniku odjetého během 24 hodin přivítá Vrchlabí znovu Mistrovství České Republiky ve sprintrally a Pohár ČR v rally.

Do kalendáře mistrovství se Rally Krkonoše dostala namísto Rally Lužické hory, která byla v minulém týdnu zrušena. S přispěním negativní mediální kampaně probíhající v posledních dvou letech nebylo možno získat povolení pro uzavření tratí jednotlivých rychlostních zkoušek.

Roman Odložilík - Martin Tureček, Škoda Fabia S2000 - Rally Krkonoše 2013

Návrat do MČR-S znamená pro pořadatele pořádnou porci práce navíc. Je třeba najít nové (o něco delší) rychlostní zkoušky, zajistit větší prostor pro servisní zázemí, oslovit více potenciálních traťových komisařů. Jedinou jistotou je tedy nyní umístění centra rally do Vrchlabí a obsazení soutěže osvědčenými hlavními činovníky.

Jasno o finální podobě rally by dle předpisů Národních sportovních řádů a Standardních propozic pro rally mělo být již za necelý měsíc. „Stihnout vše znovu naplánovat a připravit během tak krátké doby jistě nebude jednoduché, popereme se s tím však, jak nejlépe budeme umět,“ říká ředitelka závodu Blanka Hlavatá.

Zatímco budou manželé Hlavatí získávat na svou stranu představitele jednotlivých obcí na nově vytvářené trase soutěže a oslovovat potenciální partnery, vedoucí činovníci rychlostních zkoušek se budou připravovat na školení činovníků RZ. To se uskuteční nově jako povinné 30. 3. v Žiželicích u Poděbrad. Výměna poznatků s kolegy z ostatních soutěží jistě nebude na škodu.

Držte nám palce, abychom vše zvládli bez větších komplikací tak, abychom se společně mohli sejít na startu již osmého ročníku Rally Krkonoše ve dnech 4. - 5. 7. ve Vrchlabí. Bude na Vás opět čekat zajímavý doprovodný program a věřme, že i atraktivní podívaná na závodní vozy.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist