www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Acropolis

Cílem posádek továrních Fabií v Řecku je pódium

25. března 2014 • 15:40

Poslední dvoudenní test před startem nadcházející Acropolis Rally absolvoval přímo v Řecku tovární tým Škoda Motorsport. Piloti Fabií Super 2000, Esapekka Lappi a Sepp Wiegand, měli možnost odzkoušet chování svých vozů jak na asfaltu (včera), tak i na šotolině (dnes).

test týmu Škoda Motorsport před Acropolis Rally 2014

Premiérový start v Řecku si odbude vítěz předchozí soutěže mistrovství Evropy Esapekka Lappi. „Moje první dojmy z Řecka jsou velmi dobré, protože počasí je perfektní a je tu spousta nádherných míst. Zatím jsme ale neabsolvovali seznamovací jízdy, takže nemůžu cokoliv říci k rychlostním zkouškám. Viděl jsem jenom nějaká videa z loňského roku, takže vím, že na asfaltové zkoušky jsou hodně rychlé s vysokými průměry. Je jasné, že soutěž na smíšeném povrchu je výzvou pro každého a pro mě to je něco úplně nového. Pro Seppa to bude možná snadnější než pro mě, protože už tohle zažil při Katalánské rally. Bude to hodně zajímavé!“

„Myslím, že na konci prvního dne si před dnem na šotolině budeme muset prostě a jednoduše 'vyčistit' svoji paměť, protože bude třeba kompletně změnit styl jízdy. Pořád budeme muset myslet na to, že Acropolis Rally je soutěží, kde se nedá pořád jet naplno, protože místy musíte brát ohledy na auto. Každopádně, mým cílem je získat maximum bodů a pokud možno se umístit na stupních vítězů, což by bylo skvělé,“ dodal pilot továrního týmu Škoda Motorsport.

V podobném duchu jako jeho týmový kolega vidí situaci také Sepp Wiegand, který však klade velký důraz na nalezení správného rytmu na asfaltu. „Pravdou je, že naposledy jsem jel na asfaltu v Katalánsku před pěti měsíci. Na asfaltu tedy ze všeho nejdříve budu muset najít ten správný pocit a myslím, že budu rychlejší na šotolině, která je mým oblíbeným povrchem. Fakt, že se soutěž jede na smíšeném povrchu, je pro nás velkou výzvou, protože asfalt i šotolina vyžadují naprosto rozdílný přístup.“

„Každopádně, Acropolis patří mezi 'klasické' soutěže a osobně jsem rád, že jsem tady. Mým cílem je umístění na stupních vítězů, ale jeden nikdy neví. Je to můj první start tady a od Lotyšska jsem nezávodil, takže ze všeho nejdřív budu muset najít dobrý rytmus a pak se uvidí,“ dodal závěrem německý mladík.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist