www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Rally Acropolis

Historický výsledek pro Kajetanowicze i Polsko

31. března 2014 • 14:45

Na téměř půlstoletí starý úspěch legendárního Sobieslawa Zasady a Jerzyho Dobrzanského z roku 1968 dokázala o uplynulém víkendu navázat dvojice Kajetan Kajetanowicz - Jaroslaw Baran na Fordu Fiesta R5. Polská posádka si z Acropolis Rally, dalšího podniku letošního mistrovství Evropy, odváží vavříny za třetí příčku absolutní klasifikace.

Kajetan Kajetanowicz - Jaroslaw Baran, Ford Fiesta R5 - Acropolis Rally 2014

Populární Kajto od začátku soutěže dokázal navázat na své dřívější letošní kvalitní časy a od začátku soutěže si držel umístění na stupních vítězů. Při jeho teprve pátém startu v seriálu soutěží starého kontinentu ho při jubilejním 60. ročníku řecké klasiky porazili pouze mnohem zkušenější piloti, Craig Breen a Bryan Bouffier.

„Byla to pro mě úplně nová rally, s níž jsem neměl žádné zkušenosti. Nikdy předtím jsem nezávodil jeden den na asfaltu a druhý na šotolině. Také fakt, že jsme dokázali v silném startovním poli vyhrát na rychlostních zkoušce, je velkým povzbuzením a motivací k další tvrdé práci,“ hodnotil svůj výkon Kajetanowicz.

„Chtěl bych soupeřům poděkovat za těsné souboje a skvělou konkurenci. Atmosféra v průběhu rally byla skvělá také díky fanouškům, kteří nám fandili podél celé trati. Díky našim partnerů se mohu dál jezdecky rozvíjet a účastnit se soutěží také mimo Polsko, což je úžasná zkušenost. Celý tým pracoval během této rally naplno a odvedl skvělou práci. Mít kolem sebe tolik skvělých lidí dává psychickou pohodu. Je fantastické, že jsme Acropolis Rally dokončili na třetím místě mezi nejlepšími evropskými piloty a při mém prvním startu zde je to prostě splněný sen,“ dodal polský pilot na adresu svého premiérového vystoupení v Řecku.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist