www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Vodafone Rally de Portugal

Do Rally Portugal se vrací Estoril

2. dubna 2014 • 13:10

Na trať Rally Portugalsko se letos vrací Estoril. Město, ve kterém Rally Portugalsko zahajovala před 39 lety a také bývalé město F1 Grand Prix, se v této sezoně ujímá hostitelství. Ve čtvrtek 3. dubna tady bude v 15 hodin start rally. Po slavnostním startovním ceremoniálu odjedou posádky 20 km do hlavního města Lisabonu, kde na ně čeká večerní super speciálka s délkou 3,27 km. Pak budou čelit 288 kilometrům tratí rozpisu, než se za nimi zavře asistenční park na Algarve Stadium.

V pátek ráno posádky vyrazí na trať podle průběžného pořadí světového šampionátu na smyčku tří rychlostních zkoušek, každá se pojede dvakrát, když uprostřed programu bude třicetiminutový servis.Tyto rychlostní zkoušky už jsou většině posádek dobře známé. Silves (21,50 km), Ourique (25,04 km) a Almodovar (26,48 km) určí pořadí po prvním dni.

V sobotu čekají posádky stejně jako v předchozím dni dva průjezdy třech rychlostních zkoušek s polední přestávkou na servis. No Santa Clara (19,09 km), nejdelší rychlostní zkoušce Santana da Serra (31,90 km) se pojede v opačném směru než předcházející ročník. Smyčku ukončí Malhao (22.15 km) a pak už opět čeká návrat na Algarve Stadium.

Finálový program obstarají tři rychlostní zkoušky s 43,87 kilometry v měřených sekcích. V 8.50 posádky zamíří na Loulé (13,83 km), pak se pustí do Sao Bras de Alportel (16,21 km), závěr pak připadne opět do Loulé, kde se pojede finálová Power Stage. Rally Portugalsko by měla vyvrcholit v neděli 6. dubna v 12.25 hod. místního času na Algarve Stadium.

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist