www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Vodafone Rally de Portugal

Vodafone Rally de Portugal se vrací na sever

foto

10. července 2014 • 08:30

Již delší dobu se šuškalo o návratu portugalského dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích na sever země. Přání většiny fanoušků a účastníků bylo vyslyšeno a v těchto dnech také oficiálně potvrzeno.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od André Lavadinha

foto

11. dubna 2014 • 09:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračovalo o uplynulém víkendu na Pyrenejském poloostrově. Do průběhu samotné Vodafone Rally de Portugal nakonec tolik nezasáhlo nepříznivé počasí předchozích dní, jak ostatně můžete shlédnout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od Dalibora Benycha

foto

9. dubna 2014 • 16:20

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračovalo o uplynulém víkendu na Pyrenejském poloostrově. Do průběhu samotné Vodafone Rally de Portugal nakonec tolik nezasáhlo nepříznivé počasí předchozích dní, jak ostatně můžete shlédnout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Mads Ostberg opět na pódiu

foto

8. dubna 2014 • 14:00

Po póđiu ve Švédsku se posádka Citroën Total Abu Dhabi World Rally Teamu na voze Citroën DS3 WRC Mads Ostberg - Jonas Andersson umístila na třetím místě také v Rally Portugalsko. Norsko - švédský tandem si k bodům za třetí místo celkově připsal ještě jeden bonusový bod za 3. příčku v závěrečné Power Stage.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Koči po prvý krát na pódiu v hodnotení JWRC

foto

8. dubna 2014 • 12:00

Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom po prvý krát v kariére vystúpili na pódium Juniorských majstrovstiev sveta v rally. Súťažný automobil Citroen DS3 R3T doviedli do cieľa pretekov majstrovstiev sveta Rally de Portugal na treťom mieste hodnotenia juniorského šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od Svena Kolluse

foto

7. dubna 2014 • 13:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračovalo o uplynulém víkendu na Pyrenejském poloostrově. Do průběhu samotné Vodafone Rally de Portugal nakonec tolik nezasáhlo nepříznivé počasí předchozích dní, jak ostatně můžete shlédnout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop šestý v cíli náročné Rally de Portugal

foto

7. dubna 2014 • 11:00

Posádka Jipocar Czech National Teamu - pilot Fiesty RS WRC Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem - si ze čtvrtého podniku MS v rally odváží šesté místo a osm cenných bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier vyhrál Vodafone Rally de Portugal

foto

6. dubna 2014 • 15:00

Dnes startuje Vodafone Rally de Portugal, první skutečně špičkově obsazená soutěž mistrovství světa v automobilových soutěžích. Jak se bude dařit posádkám na rychlých, po dlouhých deštích však notně poškozených šotolinových tratích, můžete sledovat o nadcházejícím víkendu ŽIVĚ společeně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Černý Honza vyráží do světa

foto

3. dubna 2014 • 20:45

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se na poslední chvíli přihlásili do letošního mistrovství světa rally juniorů (JWRC), které absolvují s Citroënem DS3 R3T. První soutěží, kde se příbramská posádka se staronovým vozem objeví, je nadcházející Vodafone Rally de Portugal, která startuje již 3. dubna 2014 v Lisabonu.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown v Portugalsku vyhrál Latvala

foto

2. dubna 2014 • 19:30

Dnes se v odpoledních hodinách uskutečnil shakedown na čtvrtý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Vodafone Rally de Portugal. 4,98 km dlouhý úsek Vale de Judeu na tradičně první hodně silně obsazenou soutěž, která se jela podle nových pravidel (prioritní jezdci musí jet jen dvakrát namísto původních čtyř jízd) opanoval Jari-Matti Latvala. Většina pilotů však spíše šetřila pneumatiky na samotný závod.

žádný příspěvek celý článek »

Do Rally Portugal se vrací Estoril

foto

2. dubna 2014 • 13:10

Na trať Rally Portugalsko se letos vrací Estoril. Město, ve kterém Rally Portugalsko zahajovala před 39 lety a také bývalé město F1 Grand Prix, se v této sezoně ujímá hostitelství. Ve čtvrtek 3. dubna tady bude v 15 hodin start rally. Po slavnostním startovním ceremoniálu odjedou posádky 20 km do hlavního města Lisabonu, kde na ně čeká večerní super speciálka s délkou 3,27 km.

žádný příspěvek celý článek »

Ostberg, Meeke a Al Qassimi míří do Portugalska

foto

2. dubna 2014 • 12:30

Stejně jako ve Švédsku budou v barvách Citroën Total Abu Dhabi World Rally Teamu na Rally Portugalsko startovat tři Citroëny DS3 WRC. Mads Ostberg/Jonas Andersson, vítězové portugalské rally z roku 2012, a Kris Meeke/Paul Nagle byli nominováni jako posádky, které mohou bodovat v hodnocení Poháru konstruktérů světového šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Junior WRC startuje v Portugalsku

foto

2. dubna 2014 • 08:00

Rally Portugalsko je startem do sezony pro šampionát FIA Junior WRC, pro který je Citroën Racing exkluzivním dodavatelem. Čtrnáct mladých pilotů bude soutěžit na vozech Citroën DS3 R3 a bude rovněž bojovat v rámci FIA WRC3. Juniorský mistr pak vyhraje účast v programu WRC2 2015 na voze Citroën DS3 R5.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal

foto

13. března 2014 • 19:40

Celkem 85 posádek můžeme nalézt na seznamu přihlášených posádek na další díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, dubnovou Vodafone Rally de Portugal. Kromě patnácti vozů WRC můžeme nalézt řadu posádek ve WRC2 a JWRC, kde se kromě Martina Kočiho představí s Citroënem DS3 R3T i Jan Černý.

žádný příspěvek celý článek »

Do JWRC přihlášeno 12 posádek

foto

6. března 2014 • 13:00

Celkem dvanáct posádek se zatím přihlásilo do juniorského světového šampionátu, který je letos premiérově vypsán pro vozy kategorie R3, konkrétně Citroën DS3 R3T. Nutno přiznat, že ne všichni zaregistrovaní účastníci mají finanční prostředky na kompletní program.

žádný příspěvek celý článek »

toplist