www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Rally Bulgaria

Problémy s rasismem už i v rally nebo jen ostuda?

14. července 2006 • 13:00

Na problémy s rasismem na řadě fotbalových stadionů jsme si již většinou zvykli. Aby se ale tato ošemetná problematika týkala i automobilových soutěží, to s největší pravděpodobností málokdo čekal. A přesto se takové věci dějí a dokonce významně ovlivňují výsledky.

Výše naznačený incident se udál po skončení první etapy nedávné Rally Bulgaria, pátého podniku letošního mistrovství Evropy. Špičkový pilot turecké odnože Fiatu Volkan Isik v té době držel velmi lichotivou čtvrtou příčku absolutně, první mezi dvoukolkami a chystal se na očekávaný souboj s naším Romanem Odložilíkem.

Při večerní návštěvě jedné z místních hospod se však dostal do slovního osočování s jedním z místních zdejších obchodníků. Vzrušená debata motající se kolem národnostních třenic mezi Bulhary, Turky a Rusy skončila inzultací Volkana Isika a následnou potyčkou zbývajících osob.

Výsledek? Celý tým Fiat Turkey se hned druhý den sbalil a z Bulharska odjel, načež případem se bude zabývat civilní policie. Pro doplnění kompletních informací by mělo být zmíněno i jméno druhého agresora. Byl jím Denis Ershov, jeden z vlivných ruských businessmanů v Bulharsku, majitel jedné z největších bulharských petrolejářských společností Petrol, která je mimo jiné hlavním sponzorem Georgi Taneva...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist