www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

V Českém Krumlově vstoupí do poháru Clio R3 pět dvojic

1. května 2014 • 21:15

ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2014 se uskuteční na následujících šesti podnicích MMČR, ale hned českokrumlovská rally může mnohé napovědět. A to zejména o formě nejžhavějších kandidátů na prvenství a už dvojnásobných vítězů, příbramské dvojice Josef Peták – Alena Benešová. Ti jsou ve startovní listině Rallye Český Krumlov nejvýše nasazenou dvoukolkou, jejich Renault Clio R3 ponese startovní číslo 24.

Patrik Rujbr - Petra Řiháková

Už v loňském roce pomýšlel na jejich skalp další smíšený tandem - Patrik Rujbr s Petrou Řihákovou (st. č. 28). Začátek letošní sezony však poznamenala Patrikova zlomenina zápěstí pravé ruky, kterou si způsobil na oblíbeném motokrosu, a kvůli níž vynechal start na úvodním sprintu ve Valašském Meziříčí.

„Bude to pro nás návrat do soutěží po dlouhé zimní pauze. Začátkem týdne jsem se krátce za volantem clia svezl, ale až vlastní závod ukáže, zda budu moci jet po předchozím zranění absolutně naplno. Proti nám bude stát ve dvoukolkách i v pohárové klasifikaci těžká konkurence, takže nechci nic předjímat,“ přiznává Patrik Rujbr.

'Černým koněm' pohárové klasifikace se může stát Adam Kobliha (st. č. 29). Valašský jezdec při premiérovém startu za volantem Renaultu Clio R3 na Rally Vsetín 2013 oslnil kvalitními časy, na které bude chtít v Českém Krumlově navázat. Navíc pro něj nebudou českokrumlovské tratě zcela neznámé, neboť na nich v letech 2011 a 2012 startoval s Hondou Civic VTi.

„Mým přáním bylo v sezoně 2014 odstartovat s vozem kategorie R3 a rozhodl jsem se, že pro to udělám maximum. Přes zimní přestávku začalo vše dostávat jasnější obrysy, také díky pomoci Miroslava Jandíka a Mojmíra Juříčka. Jako příprava na Krumlov jsem absolvoval test, kde jsem měl možnost najezdit spoustu nesmírně přínosných kilometrů. V nich jsme se soustředili zejména na nastavení podvozku. Nic se nemění na místě spolujezdce, kde usedne Petr Chodura. Od úvodního startu nic moc neočekávám, pokud bychom zajeli nějaký výsledek, bude to odměna pro celý tým. Ale do závodu půjdu s tím, vydat ze sebe vše,“ říká Adam Kobliha.

St. č. 36 na svém Renaultu Clio R3 poveze Vlastimil Maxa. Se zkušeným spolujezdcem Štěpánem Palivcem loni 'nakoukli' do poháru ve dvou závodech, na Šumavě obsadili ve třídě 5 solidní čtvrté místo. Kvalitní výsledky však zaznamenali i na vybraných sprintech v loňské i na začátku letošní sezony. Dokladem je druhá příčka ve třídě 5 na Valašské rally 2014.

Posledními účastníky úvodního podniku ROPRO Clio R3 Czech Trophy budou Jihočeši Martina Daňhelová s tátou Vlastimilem v roli spolujezdce (st. č. 38). Pro vítězku Dámského poháru 2013 to bude 'ostrá' premiéra za volantem silné 'dvoukolky'. V závodě se objeví v barvách domácí stáje ČK Motorsport. „V Krumlově klukům určitě ještě zatápět nebudeme, ale brzy se to snad podaří. Přesto se na domácí Krumlov moc těšíme,“ věří usměvavá Martina Daňhelová.

„ROPRO Clio R3 Czech Trophy letos startuje netradičně v Českém Krumlově, ale právě tento závod patří mezi posádkami k nejoblíbenějším. V pohárovém klání přivítáme zkušené 'matadory' i talentované 'nováčky', což může přinést do letošních soubojů zajímavý nádech. Rád bych všem popřál do sezony hodně zdaru, sportovního štěstí a hlavně šťastné projetí cílové rampy v Českém Krumlově,“ říká před startem promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2014 Zdeněk Pekárek.

-pr- , foto: F.Dušek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist