www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Trojnásobné prvenství Martina Kočiho na Rallye Český Krumlov

5. května 2014 • 20:55

Martin Koči s Lukášem Kostkou a vozem Citroën DS3 R3T dosáhli o uplynulém víkendu trojnásobného prvenství na Rallye Český Krumlov 2014. Martin s Lukášem po výborném výkonu zvítězili ve skupině RC3 i v hodnocení značkového poháru Citroën Racing Trophy CZ. Do třetice byli i nejrychlejší posádkou skupiny vozů s jednou poháněnou nápravou (2WD). V celkovém pořadí silně obsazených závodů Mezinárodního mistrovství České republiky v rally jim patří skvělá šestá příčka.

Martin Koči - Lukáš Zámečník, Citroen DS3 R3T - Rallye Český Krumlov 2014 ; foto: Z.Sluka

Martin Koči: „Výsledku si vážím o to víc, že to byl náš první start s Citroënem DS3 R3T na asfaltu, takže poprvé jsme si vyzkoušeli asfaltové nastavení. Fungovalo to výborně. Trať byla pro mě úplně neznámá, takže jsem jel výlučně na rozpis. Mám radost i z vítězství v Citroën Racing Trophy, které se v Čechách těší velké pozornosti i vážnosti, což potvrdila i přítomnost devítinásobného mistra světa, spolujezdce ve WRC Sébastiena Loeba, Daniela Eleny, a loňského mistra světa WRC3 Sébastiena Chardonneta.“

Posádka košického týmu Styllex motorsport se v rozbíhající se sezoně 2014 plně koncentruje na Juniorské mistrovství světa v rally JWRC. Účasti na šestidílném šampionátu jsou přizpůsobené i testovací aktivity, jejichž součástí jsou i starty na rally, pakliže svou povahou a hlavně i termínem plně vyhovují potřebám přípravy.

Martin s Lukášem se tento rok představí výlučně jen s vozem předepsaným pro juniorské mistrovství světa - Citroënem DS3 R3T z dílny Gekon Racing. Příštím plánovaným startem bude koncem června druhý díl juniorského šampionátu Lotos Rally Poland, závodu seriálu WRC. Martin Koči je po Rally Portugal na třetím místě průběžného hodnocení juniorských mistrovství světa v rally.

Kateřina Juráňová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist