www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Pohár Pirelli v MMČR odstartoval v Krumlově

7. května 2014 • 19:00

I v Mezinárodním mistrovství ČR v rally při Rallye Český Krumlov odstartoval značkový pohár dodavatele pneumatik Pirelli.

Vojtěch Štajf - František Rajnoha (Subaru Impreza Sti) - Rallye Český Krumlov 2014

Rallye Český Krumlov je považována za jednu z nejnáročnějších soutěží rally v České republice a v tomto roce tomuto označení rozhodně dostála. Počasí zejména druhé etapy připomínalo spíše zimní závod. Na trať se snášel déšť mnohdy i se sněhem a teploty klesaly pod pět stupňů celsia. Právě tyto podmínky byly dějištěm premiérového závodu Poháru Pirelli sezony 2014 v Mediasport mezinárodním mistrovství České republiky v rally. Pneumatiky Pirelli opět uspěly na výbornou, objevily se na stupních vítězů v několika třídách a dokonce i v absolutní klasifikaci.

Právě na stupně vítězů v absolutní klasifikaci 42. Rallye Český Krumlov se pneumatiky Pirelli dostaly zásluhou posádky vozu Subaru Impreza Sti Vojtěch Štajf - František Rajnoha. Ta po velkém boji zvítězila v kategorii produkčních vozů třídy 3 a po dramatu v závěrečné rychlostní zkoušce poskočila na třetí místo absolutně. Pro Vojtěcha Štajfa se jedná o životní výsledek. Pirelli bylo u toho, a proto Vojtovi gratulujeme. Druhou nejúspěšnější posádkou na pneumatikách Pirelli ve třídě 3 byla posádka Lumír Firla - Zdeněk Jůrka, coby týmoví kolegové Vojtěcha Štajfa se stejným vozem. Za nimi skončili Marcel Tuček s Petrem Dufkem a Mitsubishi Lancer EVO IX.

Mezi dvoukolkami se díky nedojetí z důvodu havárie či technické závady v cíli Rallye Český Krumlov příliš posádek neobjevilo. Ve třídě 5 dojeli s Renaultem Clio R3 osamoceni Adam Kobliha s Petrem Chodurou, kteří si při své premiéře v MMČR s tímto silným vozem nevedli vůbec špatně. S nástrahami českokrumlovské rally se dokázali vypořádat i Michal Kraml s Marcelem Kramlem se Škodou Fabia R2. Jako jediní na pneumatikách Pirelli dokončili ve třídě 6. Veselejší situace už byla mezi šestnáctistovkami třídy 9, kde do cíle dojely tři posádky na pneumatikách Pirelli. Tou nejrychlejší byli Petr Motz s Petrem Glossem. Předstihli Milana Obadala s Ivo Vybíralem i Jana Jinderleho s Petrem Vojtou. Všichni jmenovaní vsadili na osvědčené Hondy Civic Vti.

Samostatnou kapitolou 42. Rallye Český Krumlov je výkon posádky Jiří Kalista - Michal Šofr s historickým Subaru Legacy. Ti po vynikajícím výkonu zcela suverénně ovládli Mistrovství České republiky historických automobilů a dokázali pravidelně zajíždět časy mezi pěti nejrychlejšími i z hlediska absolutního pořadí. Závodili také na pneumatikách Pirelli v 17" provedení. Pirelli gratuluje i této posádce ke skvělému výkonu na 42. Rallye Český Krumlov.

O další body v Poháru Pirelli v MMČR se bude bojovat už za necelé dva týdny při západočeské Rallye Šumava. Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.05.2014 18:58
Mara
České Pirelli? To jsou ti, co vypisujou pohár a ani nejsou schopni dodat správné pneumatiky?
toplist