www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rally Bohemia Mladá Boleslav

Jan Kopecký před startem Rally Bohemia

14. července 2006 • 11:10

Czech Rally Team Škoda - Kopecký úspěšně otestoval v Bělé pod Bezdězem tovární vůz Škoda Fabia WRC před startem závodu „Super Race“, který bude odstartován v páteční podvečer diváckou supererzetou v sosnovské aréně jako součást Rally Bohemia.

Na páteční supererzetu naváže sobotní a nedělní etapa. Posádky absolvují v převážné míře nové rychlostní zkoušky v okolí Mladé Boleslavi a Liberce, celková délka rychlostních zkoušek v soutěži nazvané „Super Race“ je 163 kilometrů. Hlavním lákadlem tohoto závodu budou soutěžní speciály specifikace WRC.

Jan Kopecký dle plánu testu ověřil funkčnost nastavení vozu na komerčních pneumatikách a úspěšně otestoval připravené technické změny na voze. Soukromý shakedown přilákal do Bělé pod Bezdězem poměrně mnoho diváků, kteří se během celého testu chovali velmi disciplinovaně a dodržovali všechny bezpečnostní pokyny. Celý tým všem zúčastněným za jejich vstřícný přístup během testu děkuje a těší se na setkání během soutěže v servisní zóně se všemi fanoušky.

V podvečer se přímo z dějiště testu přesunuli Jan Kopecký s Filipem Schovánkem na slavnostní představení posádek a následující autogramiádu do areálu Zákaznického centra společnosti Škoda Auto a.s., která je hlavním partnerem Czech Rally Teamu Škoda - Kopecký i Rally Bohemia.

„S nastavením vozu Škoda Fabia WRC a jeho ovladatelností na produkčních pneumatikách jsem velmi spokojen. Během celého dne jsme ověřili několik nastavení a technických změn. V seznamovacích jízdách jsme se přesvědčili o skutečnosti, že nové úseky rychlostních testů jsou náročné, ale především velmi atraktivní. Rozhodně jsou nové rychlostní zkoušky výrazným přínosem pro Rally Bohemia. S Filipem uděláme maximum, abychom všem fanouškům udělali naším výjimečným startem v České republice radost,“ řekl po testu Jan Kopecký.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist