www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rallysprint Kopná (MČR-S+PČR)

Jindřich Štolfa odstartuje na Kopné poprvé s eresou

28. května 2014 • 09:00

Ve své dlouhé kariéře vystřídal ex-tovární jezdec Jindřich Štolfa už řadu „závodního nářadí“. Na Rallysprintu Kopná bude mít premiéru s legendární „eresou“. Protože se jedná o stavbu, odstartuje dvojice Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel ve třídě V1 Poháru ČR v rally. Pro příznivce rallysportu bude jejich start jedním z taháků oblíbené soutěže na Zlínsku. Design nového vozu, který je krásně dílensky zpracovaný, vypadá opravdu bojovně.

Jindřich Štolfa - Zdeněk Hawel (Škoda 130 RS)

„Letos budu pokračovat v závodění se Škodou 130 L, s níž pojedu vybrané soutěže Mistrovství ČR historiků s Renatou Mourkovou. V plánu máme po Vltavě ještě Rally Bohemia a Rally Příbram. Druhým vozem, s nímž se objevíme v soutěžích Poháru ČR v rally se Zdeňkem Hawlem, bude Škoda 130 RS,“ přibližuje své letošní plány podkrkonošský jezdec.

Na starty s eresou se těší i Zdeněk Hawel: „Chtěl bych jen na úvod připomenout nedávný skvělý Jindrův výsledek na Rallye Vltava Historik se stotřicítkou. Také já budu na Kopné v erese sedět poprvé a moc se na to těším. Vůz, s nímž odstartujeme, je dílem našich mechaniků a členů doprovodu, kterými jsou Jaromír Juřena, Tomáš Juřena, Martin Fiala, Tomáš Jež, Ing. Pavel Šťastník, Zdeněk Konečný, Zdeněk Spiegl.Za starty vděčíme i našim partnerům, firmám Ekoflora Liberec s.r.o., Sběrné suroviny Straky - výkup autokatalyzatorů, AUTO Pool a.s., LaTo a SEGOT CZ a.s.“

A s jakými vyhlídkami vyjedou na erzety okolo Slušovic, kde oba závodili již mnohokrát? „Bude to s tímto vozem první soutěž, takže si na něj budeme teprve zvykat. Čeká nás poměrně velká, nová konkurence zkušených pohárových posádek, se kterými velmi rádi poměříme síly a pokusíme se atakovat přední příčky v naší kategorii,“ slibuje fanouškům rally zkušený navigátor Zdeněk Hawel.

Ke dvaadvacátému ročníku Rallysprintu Kopná s centrem ve Slušovicích je přihlášeno téměř 140 posádek, ve třídě V1, kde odstartuje zmiňovaná posádka Štolfa – Hawel, patnáct. Na účastníky čeká osm erzet, které mají názvy Kameňák, Kopná, Raková a Hvozdná (všechny se jedou dvakrát). Rally startuje v sobotu 31. května v devět hodin ráno ze slušovického náměstí, kde je krátce před půl čtvrtou odpoledne i cíl. Mezi hlavní favority absolutního pořadí jsou považováni Kresta, Kostka, Sýkora, Tlusťák, Trněný a Tomaštík.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist