www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rallysprint Kopná (MČR-S+PČR)

Pořadatelé Kopné končí s rally!

foto

18. prosince 2014 • 12:00

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota se rozhodli nepořádat další ročníky Rallysprintu Kopná i Mikuláš rally a končí své dlouholeté pořadatelské působení v automobilových soutěžích. Jako důvod svého rozhodnutí uvádí degradaci českého rallysprintového šampionátu v roce 2015 a obavy z nenaplnění rozpočtu soutěže vzhledem k předpokládanému snížení počtu posádek ve startovním poli.

příspěvků: 2 celý článek »

CERS performance na Kopné: prokletí první sekce

foto

18. června 2014 • 10:40

Zatímco soutěže seriálu MMČR v květnu odsýpaly jak na běžícím páse, rallysprinty si dávaly na čas. Důvodem bylo neplánované zrušení Rally Lužické Hory, která měla být po Valašské rally druhou letošní jednodenní rally. Odvolání severočeské soutěže tak způsobilo, že se šampionát z Valašského Meziříčí přesunul jen o málo západněji do Slušovic, které hostily už dvaadvacátý ročník tradičního Rallysprtinu Kopná.

žádný příspěvek celý článek »

LB Trans: Smolné šumavské sedmičky a pohárové žně na Kopné

foto

18. června 2014 • 10:00

LB Trans Racing je jedním z mála českých týmů, který dosud nevynechal žádnou letošní tuzemskou rally. Po zisku dvou párů zlatých věnců z Valašky (zásluhou Martiny Daňhelové) a z Krumlova (získal jej Jan Lunga) nabitý program pokračoval dvojicí květnových soutěží - Rally Šumava a Rallysprint Kopná.

žádný příspěvek celý článek »

Žlutá pila zvítězila aneb Řehák – Říha na Kopné

foto

13. června 2014 • 09:00

Po vydařeném loňském vítězství v rámci třídy 8 se valašské posádce Matěj Řehák – Lukáš Říha lepila smůla na paty. Dvoulitrový motor hned dvakrát zaškytal a odmítl nadále pracovat, obhájci titulu tak ani neodstartovali do první a navíc domácí Valašské Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězství a stříbro pro Rujbra s Řihákovou na Kopné

foto

11. června 2014 • 19:00

Nadmíru spokojena odjížděla z Slušovic brněnská posádka Patrik Rujbr – Petra Řiháková. Po skvělém závodním dni, kdy Patrik s Petrou poznávali i krásy moravských luk, přišlo na konci závodu dvojí pohárové ocenění – vítězství ve třídě 5 a 2. místo v kategorii dvoukolek. Stříbrný post mezi smíšenými posádkami bohužel zůstal bez pohárového ocenění.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšný sprint přes překážky na Kopné

foto

10. června 2014 • 10:00

Pravděpodobně svou poslední soutěž v rally absolvoval při Prallysprintu Kopná 2014 navigátor Adam Eliáš, který usedl do vozu Peugeot 208 VTi R2 ke kamarádovi a parťákovi Václavu Dunovskému.

žádný příspěvek celý článek »

Brambory stoupají na ceně, říká Martina Daňhelová

foto

6. června 2014 • 17:20

Mnozí pořadatelé automobilových soutěží sice v současnosti hudrají, že mají málo početné startovní listiny, Martina Daňhelová si ale na nedostatek konkurence stěžovat nemůže. Při dvoudenních podnicích letos závodí v rámci nejsilněji obsazené třídy 5, šampionátu sprintrally se už tradičně účastní ve třídě 8.

žádný příspěvek celý článek »

Duck Racing už zažil lepší závody

foto

6. června 2014 • 09:10

Pražský tým Duck Racing má za sebou další závod rallysprintového MČR. Petr Kačírek s Lumírem Firlou se o uplynulém víkendu účastnili již dvaadvacátého ročníku populární automobilové soutěže Rallysprint Kopná. Konkurence byla veliká, na startovním roštu se sešlo 132 vozidel.

žádný příspěvek celý článek »

Domácí Kopná vyšla Tomaštíkovi na dvojku s hvězdičkou

foto

6. června 2014 • 09:00

Vrcholem české rallysprintové sezóny je již několik let Rallysprint Kopná, který se koná pravidelně v okolí Slušovic. Nejvíce aut na trati, nejnabitější startovní listina, nejlepší rallyové speciály, nejvíce diváků – taková je vizitka nejprestižnějšího jednodenního závodu u nás. A vsetínský JT Rally Team byl samozřejmě při tom.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Zedník - Vítězný double na Kopné

foto

6. června 2014 • 08:00

Letošní Rallysprint Kopná jsme začali ve svižném tempu a díky tomu jsme se ihned po startu dostali do vedení ve třídě 6 a na druhé místo ve 2WD. Velmi příjemné počasí i pěkně připravené tratě nás motivovaly k solidnímu a vyváženému výkonu bez zásadních problémů.

žádný příspěvek celý článek »

Jak Vlčákovi na Kopné sedly Hankooky

foto

5. června 2014 • 17:00

Jsem přesvědčen, že potenciál tohoto vozu zdaleka nedokážu využít a bude zapotřebí ještě mnoho závodních kilometrů, abych se to naučil. Tato slova zazněla z úst Martina Vlčka v cíli dubnové Valašské rally. A jak si ve zvládání nové techniky vede po dalších třech závodech?

žádný příspěvek celý článek »

Michal Horák na Kopné bronzový i s bramborou

foto

5. června 2014 • 13:00

K druhému letošnímu startu v sezoně se v Slušovicích postavila posádka Montrago Racing teamu Michal Horák – Ivan Horák na Škodě Fabia R2. Zatímco první start rodinné posádce nevyšel dle jejich představ, z Kopné do Olomouce putoval pohár za umístění ve třídě plus bramborová placka za pořadí ve dvoukolkách.

žádný příspěvek celý článek »

Kvůli chybě na Kopné Obadalovi utekla bedna

foto

5. června 2014 • 12:15

Nejtěžší jednodenní závod – tak je mezi mnohými posádkami nazýván Rallysprint Kopná. Již 22. ročník závodu se středem dění ve Slušovicích se uskutečnil na konci května. Na startu nechyběla ani domácí posádka Milan Obadal s Ivo Vybíralem. Tato dvojice startuje již druhou sezonu s Hondou Civic Vti z týmu Sparrow racing. Jinak tomu nebylo ani na Kopné.

žádný příspěvek celý článek »

Absolútne víťazstvo na Kopnej pre Rufa Šport a Citroën DS3 WRC

foto

5. června 2014 • 10:00

Slovenský Rufa Šport Team ako prvý rally tím v Česko-Slovensku predstavil počas uplynulého víkendu na tratiach 22. Rallysprintu Kopná úplnú novinku, Citroën DS3 WRC. V cieli súťaže navyše oslávil absolútne víťazstvo spoločne s posádkou Tomáš Kostka – Miroslav Houšť.

žádný příspěvek celý článek »

KL Racing s Trněným brali na Kopnej body za piate miesto

foto

4. června 2014 • 10:00

V rámci českého rallysprintového majstrovstva sa na podujatí 22. Rallysprint Kopná predstavil aj Žilinský KL Racing Rally Team s posádkou Karel Trněný – Václav Pritzl a Škodou Fabia WRC. Po dobrom výkone, ktorý predvádzali počas celej súťaže Karlovi s Václavom patrili nakoniec body za piate miesto.

žádný příspěvek celý článek »

toplist