www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rallysprint Kopná (MČR-S+PČR)

KKK = Králem Kopné Kostka

2. června 2014 • 16:25

Stylem start - cíl opanovala letošní 22. roční antiradary.net Rallysprintu Kopná posádka Tomáš Kostka - Miroslav Houšť na Citroenu DS3 WRC. Na první RZ tato dvojice sice ještě zajela shodný čas s nakonec druhou posádkou v celkovém absolutním pořadí, Romanem Krestou a Petrem Starým na Škodě Fabii S2000, ale na všech ostatních sedmi zkouškách už byl Kostka nejrychlejším pilotem. Třetí příčku na nejpopulárnějším domácím sprintu vybojovali Jan Sýkora s Martinou Škardovou na Fordu Fiesta R5.

Tomáš Kostka - Miroslav Houšť, Citroen DS3 WRC - foto: Zlin Press / J. Zaňát

Kromě Kostkova jasného prvenství je nutné pochválit také Krestu, který na tratích jednotlivých RZ stále dokazoval, že neztratil nic ze svého jezdeckého umění a druhé místo s přehledem kontroloval po celou dobu soutěže. Na rozdíl od Kostky a Kresty se třetí Jan Sýkora dokázal na dílčí stupňe vítězů prosadit 'pouze' v podobě tří třetích časů, ale stabilní výkony, když byl nejhůře šestý na první Hvozdné a druhé Rakové, mu po zásluze přinesly cenný bronz.

O pouhých 6.1 sekund čtvrtý skončil po kvalitním výkonu Jaromír Tomaštík se svým Subaru Impreza WRC před Martinem Vlčkem na Fabii S2000, který si tak určitě spravil náladu po předchozí protrápené Šumavě. Šestý skončil Antonín Tlusťák za volantem druhého Citroenu DS3 WRC, který se chybou na úvodní zkoušce rally připravil o možnost bojovat o třetí příčku.

Klasifikaci produkčních aut jasně ovládnul celkově sedmý domácí Martin Březík na Mitsubishi Lancer Evo 9, když opanoval všech osm rychlostních zkoušek. Na osmé místo se kvůli potížím s hydraulikou diferenciálů své Fabie WRC na posledním testu dostal Karel Trněný. Elitní desítku na prestižní Kopné letos uzavřeli Robert Adolf s Fabií S2000 a Josef Zimmermann na Subaru Impreza Sti, který zároveň skončil druhý mezi produkčními auty před Richardem Kirnigem na Lanceru deváté evoluce.

Dvoukolkám až do sedmého rychlostního testu dominoval Egon Smékal, ale pak jej vyřadilo upadlé kolo jeho Citroenu DS3 RT. Z vítězství v kategorii 2WD se tak mohl radovat nestárnoucí Petr Zedník na Fordu Fiesta Kit Car před Patrikem Rujbrem na Renaultu Clio R3 a Václavem Dunovským na Peugeotu 208 R2, který souboj o druhou příčku prohrál o tři desetiny vteřiny na posledním testu.

Pokud jde o startovní pole, letošní Kopnou už asi žádná ze soutěží domácího šampionátu, ať už 'velkého' či 'malého', v této sezóně nepřekoná. Možnost postavit se na start soutěže dostalo celkem neuvěřitelných 132 posádek a v cíli jich bylo klasifikováno celkem 89.

Průběžné pořadí Timeseal Mistrovství ČR ve Sprintrally po 2. soutěži

Absolutně:

1. Sýkora 54, 2. Trněný 42, 3. Vlček 34, 4. Březík 27, 5. Tomaštík 24, 6. Adolf 20, 7. Dohnal 19, 8. Zimmermann 15, 9. Firla, Trnovec 13, 11. Kořístka 9 bodů

Třída 3 (PV):

1. Březík 50, 2. Zimmermann 30, 3. Firla 28, 4. Pešl, Kirnig 15, 6. Vágner 12, 7. Zdráhala, Lounová 10, 9. Pokorný 8, 10. Růžička 6 bodů

Skupina 2 WD:

1. Zedník 43, 2. Smékal 25, 3. Rujbr 18, 4. Bisaha 17, 5. Vopatřil 16, 6. Dunovský 15, 7. Maxa, Horák 12, 9. Kašpar 10, 10. Zpěvák, Pospíšilík 9 bodů

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist