www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rallysprint Kopná (MČR-S+PČR)

Petr Zedník - Vítězný double na Kopné

6. června 2014 • 08:00

Letošní Rallysprint Kopná jsme začali ve svižném tempu a díky tomu jsme se ihned po startu dostali do vedení ve třídě 6 a na druhé místo ve 2WD. Velmi příjemné počasí i pěkně připravené tratě nás motivovaly k solidnímu a vyváženému výkonu bez zásadních problémů.

Petr Zedník - Pavel Fišer (Ford Fiesta Kit Car) - Rallysprint Kopná 2014

Jediná trochu náročnější situace nastala na RZ2 v okamžiku krátkého sjezdu nepříjemného úseku v lesíku po úzkém odbočení za točnou na Kopné. Fiesta byla na velmi rozskákaném asfaltu neklidná a při podřazení na nižší rychlostní stupeň nám zhasnul motor. Sjeli jsme mimo silnici do trávy, kde nás nakopl břeh a hrozilo nám, že se převrátíme na střechu. Naštěstí jsme se dostali zpět na kola a pokračovali dál.

Kopná je pro nás domácí soutěž a vždycky se na ni velmi těšíme a pečlivě připravujeme. Letos bylo pěkné počasí, i když před posledními dvěma RZ jsme obvolávali sousedy, abychom se ujistili, že nám bude přát i v závěru soutěže. Na tomto místě musím zmínit perfektní pocit z pneu Pirelli. Zvolili jsme nejvhodnější směs a mohli jet rychle bez významného rizika, opravdu fungovaly bezvadně. Naši mechanici Pavel Hřib a Josef Hřib taky tradičně podpořili náš výkon, za což jim děkujeme.

Celý průběh soutěže byl velice vyrovnaný. Sešla se zde nabitá konkurence kvalitních jezdců, a proto nás vítězný double velmi potěšil. Prvenství ve 2WD nám trochu spadlo do klína díky smolnému odstoupení Egona Smékala, na kterého jsme celý závod mírně ztráceli. Během celého závodu jsme se soustředili především na udržení druhého místa ve 2WD a na vedení ve třídě 6, o které jsme bojovali především s Václavem Dunovským. Vítězství ve dvoukolkách při takto obsazeném závodě je ale velmi příjemné. Celkově z toho bylo navíc 16. místo absolutně.

Děkujeme pořadatelům za perfektní organizaci a fanouškům za velkou podporu podél trati. Těšíme se na další závody, které se konají koncem července v Krkonoších.

Petr Zedník - Pavel Fišer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist