www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Lotos Rally Poland

Kočiho s Kostkou čeká Polská rally

26. června 2014 • 09:50

Po téměř tříměsíční přestávce pokračuje tento víkend Mistrovství světa juniorů v rally JWRC 71. ročníkem Lotos Rally Polsko. Aktuálně bronzová posádka průběžného hodnocení juniorského šampionátu Martin Koči s Lukášem Kostkou z košického týmu Styllex motorsport, která se v této sezoně plně koncentruje na juniorské mistrovství světa, využila dlouhou přestávku na přípravu posádky i techniky.

Martin Koči - Lukáš Kostka

V dílnách Gekon Racing byl připraven – pro JWRC předepsaný - závodní automobil Citroën DS3 R3, s kterým Martin s Lukášem absolvovali několik testů na různých površích. Součástí přípravy byl květnový start na Rallye Český Krumlov, závodech Mezinárodních mistrovství České republiky v rally, kde mladíci ze Styllex motorsport dosáhli trojnásobné prvenství. Martin s Lukášem po výborném výkonu zvítězili ve skupině RC3 i v hodnocení Citroën Racing Trophy. Do třetice byli i nejrychlejší posádkou skupiny automobilů s jednou poháněnou nápravou (2WD). V celkovém pořadí kvalitně obsazených závodů jim patřila skvělá šestá příčka.

V okolí Mazurských jezer čeká na juniory kompletní trať sedmého dílu světového šampionátu WRC. Z celkových 1671.34 kilometrů 362,48 kilometrů tvoří 24 rychlostních zkoušek. Posádky čtyřikrát absolvují rychlostní zkoušku v Mikolajki Aréně a čtyři měřené úseky odjezdí v sousední Litvě. Všechny rychlostní zkoušky, kromě vzpomínané super rychlostní zkoušky, jsou nové, včetně 35,17 kilometrů čítajícího testu Goldap.

Martin konstatuje: „Je to pro mě úplně nový druh tratě. S tak měkkým povrchem jsem se zatím nesetkal. Je pravděpodobné, že než přijdou na řadu junioři, budou už vyjeté nemalé koleje. Naplnění předpovědi proměnlivého počasí to může ještě výrazně zkomplikovat.“ K jeho slovům podotýká Lukáš: „Trať je velmi rychlá, obzvláště úseky v Litvě.“

Slavnostní start na náměstí v Mikolajkách je plánován ve čtvrtek v 15,30. Posádky jsou v cíli očekávány v neděli ve 14 hodin.

Kateřina Juráňová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist