www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Lotos Rally Poland

Martin Koči po první etapě na 2. místě

27. června 2014 • 12:10

Po první a nejkratší etapě Rally Poland, druhých závodů JWRC, je posádka Koči - ostka z košického týmu Styllex motorsport na druhém místě celkového hodnocení JWRC.

Martin Koči - Lukáš Kostka, Citroen DS3 R3T - Rally Poland 2014 , foto: styllex.com

Po třech rychlostních zkouškách prvního dne Martina s Lukášem dělí 5,3 sekundy od Francouze Stephana Lefebvra, který je aktuálně ve vedení. Před třetím Italem Tempestinim mají náskok 0,7 sekundy. Všichni startují na identických - pro letošní juniorský šampionát předepsaných - vozech Citroën DS3 R3T, jenž pro košickou posádku připravuje Gekon Racing.

Martin neskrýval radost: „Z výsledku jsem potěšen a přiznám se, že i příjemně překvapený. Měli jsme ještě rezervu. Druhá etapa bude náročná, hlavně rychlé pasáže v Litvě. Auto funguje bezchybně.“ Legendární John Haugland poznamenává: „Martin si dnešním zaslouženým výsledkem vytvořil ideální pozici před nadcházejícími náročnými dny.“

V pátek je na programu druhá etapa, která se skládá ze sedmi rychlostních zkoušek, z nichž se čtyři absolvují v sousední Litvě. Dvě z nich musely být kvůli následku povětrnostní situace i příliš velké rychlosti zkráceny o více než jednu polovinu.

Kateřina Juráňová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.06.2014 13:32
Pluto - moderátor
Trošku bych upřesnil informaci, posádky totiž první etapu dokončují až dnes.
toplist