www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Milan Chvojka legendární Monte nedokončil

23. ledna 2006 • 11:00

Teplota v Monaku je po celou dobu rally okolo 12°C. Na trati v horách se pohybuje od 2 do 8°C. Pouze v noci jde teplota pod bod mrazu. Sníh, který padal těsně před začátkem seznamovacích jízd částečně roztál. V některých místech zůstala souvislá vrstva, ale velká část rychlostních zkoušek je pod ledem.

V pátek pro velkou část startovního pole byla zrušena celá první polovina díky tomu, že se závodní auta nedostala na start RZ 1. Asi 2 km před ní pořadatel „otočil“ závodní auta a ta se vracela zpět do Monaka do servisu. Druhé kolo již se jelo, avšak na RZ 5 nám praskl obal zadního diferenciálu. Tuto RZ Milan opatrně a pomalu dojel a poté využil systému „Super rally“. Díky totálně ucpaným cestám nám trvalo asi 5 hodin dostat auto do servisu. Mechanici vyměnili poškozený diferenciál za nový a další den mohl Milan se Zuzkou startovat.

Sobota se nám docela vydařila. Na RZ 7 - 9 zajížděl Milan časy, s kterými byl spokojen. V druhém sobotním kole pořadatel zrušil RZ 11, takže byly pouze 2 RZ. Na poslední, 12té RZ, havaroval Popov a to tak že spadl v serpentinách dolů. Milanovi byly vyvěšeny žluté vlajky a starovnímu poli po Popovovi byl přidělen náhradní čas.

Také v neděli se posádka žlutomodrého Lanceru Evo VIII vydala vstříc úzkým francouzským cestičkám. Nakonec se však cílovou rampu přímo na hlavním monackém náměstí spatřit nepodařilo, vinu za to nese poškozený diferenciál na šestnácté rychlostní zkoušce.

Hana Chvojková
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist