www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Grönholm si po testech ve Finsku věří

18. července 2006 • 01:30

Jezdec továrního týmu BP-Ford WRT Marcus Grönholm se nechal slyšet, že je na Finskou rally velmi dobře připraven. Britský tým testoval ve Finsku v minulém týdnu a zkoušky trvaly celkem čtyři dny.

Grönholm usedl do Focusu WRC 06 v úterý a ve středu. V blízkosti města Jamsa najezdil celkem 300 kilometrů. „Jezdil jsem na těchto cestách už stokrát a především za mlada jsem se toho po finských tratích něco najezdil,“ řekl na úvod spokojený Grönholm.

„Focus WRC fungoval bezchybně a dosažené časy byly fantastické. Opravdu si před startem na domácí rally hodně věřím,“ doplnil Fin.

Jeho týmový kolega Mikko Hirvonen se posadil do vozu ve čtvrtek a pátek. Mikko se přesunul na jiný úsek do blízkosti města Jyväskyle. Tam natočil na tachometr dalších 500 kilometrů a také si test pochvaloval.

Tiskový mluvčí týmu Ford dodal: „Počasí nám moc nepřálo, chvílemi pršelo a oběma jezdcům to tak částečně zkomplikovalo test. Oba si ale našli dobré nastavení a také vybraly vhodné pneumatiky.“

Tovární tým BP-Ford WRT má již za sebou test na Německou rally a nyní také na Finskou rally. Oba piloty pak ještě čeká vývojový test, který začne 31. července a skončí 4. srpna.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist