www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Krkonoše - ZRUŠENO

Rally Krkonoše znovu jako volný podnik

17. července 2014 • 20:10

Pořadatelé Rally Krkonoše dnes obdrželi stanovisko Svazu rally k žádosti o změnu termínu konání soutěže. Jaké bylo?

Jan Sýkora - Martina Škardová (Škoda Fabia S2000) - Rally Krkonoše 2013

Zamítavé. Dochází tak ke zrušení další české soutěže v rámci sprintového mistrovství republiky. Konání Rally Krkonoše bude možné ve dnech 7. - 8. 11. pouze v režimu volného podniku, když přesun závodu na listopad byl vyhodnocen jako rizikový s ohledem na klimatické podmínky, které by v té době mohly v Podkrkonoší panovat. Soutěž se tak vrací tam, kde začala s původně přiděleným termínem 4. – 5. 7.

„Samozřejmě nás to mrzí – zvláště vzhledem k tomu, že k podání žádosti o změnu termínu jsme přistoupili na doporučení předsedy Svazu rally. Máme připraveny tratě a materiály na sprintrally – plakáty, bezpečnostní letáky, část itinerářů a bezpečnostních plánů je již vytištěna. Volný podnik jsme tedy mohli odjet bez problémů již nyní. Díky změně formátu bude nutné část materiálů kompletně přepracovat,“ říká Pavla Hlavatá.

Nyní je na programu dne výběr tratí, které v itineráři rally zůstanou i ve volném podniku. Poté proběhnou jednání s dotčenými obcemi o změně data ve vydaných povoleních a samozřejmě také jednání s nasmlouvanými partnery. Pořadatelé jsou však i nadále optimističtí a věří, že přijedete vyzkoušet tratě, jež byly připravené pro soutěž spritového mistrovství, a že se s Vámi se všemi sejdou dne 7. a 8. 11. ve Vrchlabí v hojném počtu.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.07.2014 20:15
Mara
Pořadatelé všem od začátku lžou a svazu rally došla trpělivost.
toplist