www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - EPLcond Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Jan Černý bere Pačejov jako přípravu před Barumkou

8. srpna 2014 • 14:00

Pro Jana Černého je v letošní sezóně jasnou prioritou Mistrovství Evropy v rally ERC, kde boduje v juniorském šampionátu JERC, a i přes dvě zaváhání v posledních soutěžích má stále velmi dobrou pozici v tomto seriálu. Výsledek Barum Czech Rally ve Zlíně, kde se bude na konci srpna bojovat o další body do tohoto šampionátu, jasně ukáže, jaký je výhled před dalšími soutěžemi JERC.

Jan Černý - Pavel Kohout (Peugeot 208 R2) - Geko Ypres Rally 2014

Nadcházející víkendová EPLcond Rally Agropa s centrem v Horažďovicích tak byla týmem zvolena jako ideální test před náročnou Barum Czech Rally kde půjde opravdu o hodně. „Rally Pačejov je téměř domácí soutěží a z Příbrami je to sem co by kamenem dohodil. V minulosti jsem zde několikrát startoval a zdejší start bereme jako takový test spíše pro posádku, než pro auto. Od Ypres Rally jsme s Pavlem v autě neseděli a musíme se dostat do toho správného závodního rytmu. Auto jako takové jsme ve čtvrtek testovali na jednom z úseků nedaleko Příbrami, a tam jsme zkoušeli různé varianty nastavení s nimiž chceme vyrazit na Barumku. V Pačejově pojedeme bez tlaku na jakýkoliv výsledek, chci zkoušet, nastavovat a hlavně zase se trochu rozjet,“ říká před startem EPLcond Rally Agropa Jan Černý, který měl v posledních dnech se svým spolujezdcem Pavlem Kohoutem mnoho povinností v médiích, kde byli mimo jiné hosty pořadu České televize „Dobré ráno“ a hned na to natáčeli reportáž s Českým rozhlasem.

Pro Peugeot Černý Racing team bude EPLcond Rally Agropa první soutěží po nevydařené Ypres Rally, kde na závěrečné rychlostní zkoušce posádka s bílým Peugeotem 208 R2 havarovala. „V posledních týdnech si opět pořádně mákli naši mechanici, kteří jsou podle mě za poslední dobu už minimálně mistry Evropy v rozebírání a skládání našeho Peugeotu. Patří jim velký dík, protože léto se dá trávit rozhodně o dost příjemněji, než na dílně. Jsou to ti praví srdcaři, kteří mají rally rádi stejně jako my. Jsem rád, že v týmu je pořád skvělá nálada a to mě před dalšími soutěžemi hodně motivuje,“ dodává na adresu svých skvělých mechaniků Jan Černý.

Posádka Peugeot Černý Racing teamu odstartuje do EPLcond Rally Agropa se startovním číslem 4 na dveřích svého Peugeotu 208 R2 a v okolí Horažďovic a Pačejova ji čeká celkem osm měřených úseků o celkové délce téměř 75 kilometrů. Aktuální informace o posádce Jan Černý – Pavel Kohout s Peugeotem 208 R2 sledujte na týmovém facebooku https://www.facebook.com/PeugeotCernyRacing.

Peugeot Černý Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist