www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - EPLcond Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Jaromír Tarabus vyhrál Rally Pačejov

10. srpna 2014 • 11:00

Jaromír Tarabus s fabií S2000 vyhrál Rallye Pačejov. a to o pouhé tři desetiny sekundy. O triumfu v třetím dílu domácího šampionátu ve sprintrallye rozhodl až v poslední rychlostní zkoušce, po níž se dostal před Němce Matthiase Kahleho startujícího ve fabii specifikace WRC.

Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát (Škoda Fabia S2000) - EPLcond Rally Agropa Pačejov 2014

Třetí skončil se ztrátou 4,8 sekundy na vítěze Roman Odložilík s fiestou. Ani jeden z medailistů nejel o body do českého šampionátu, všichni byli na startu v rámci přípravy na zlínskou Barum Rallye, která se koná na konci srpna. Stejně jako čtvrtý Jaroslav Orsák, který za prvním místem zaostal o 14,3 sekundy.

Ve vyrovnané soutěži se v osmi rychlostních zkouškách podělilo o dílčí triumfy pět jezdců. Tarabus si připsal tři nejrychlejší časy, Kahle dva a po jednom Odložilík, Orsák a také dosud druhý muž pořadí sprintrallye Karel Trněný, který ale soutěž nedokončil.

Z účastníků MČR tak skončil nejlépe na pátém místě Jaromír Tomaštík, hned za ním se umístil lídr šampionátu Jan Sýkora.

Závod byl v původním kalendáři šestým dílem MČR, pořadatelé Rallye Kostelec a Lužické hory ale nesehnali povolení od obcí, minulá Rallye Krkonoše padla za oběť žním. Seriál bude pokračovat 6. září ve Vyškově.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist