www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Loebova tvrdá práce byla odměněna

23. ledna 2006 • 12:00

Úřadující mistr světa v rally Sébastien Loeb přiznal, že je mírně překvapen tím, že se dokázal propracovat až na konečnou druhou pozici. Přitom za nedokončenou rychlostní zkoušku v páteční etapě dostal pětiminutovou penalizaci a spadl na osmou příčku.

Francouzský jezdec dokázal v loňském roce zvítězit v deseti soutěžích mistrovství světa a letos měl nakročeno ke svému již čtvrtému vítězství v Monte Carlu. V pátek však udělal v RZ 6 chybu, která jej stála vedoucí pozici a velký propad.

V sobotu pak začal svou stíhací jízdu, která mu přinesla ovoce v podobě druhého místa. Přitom ještě před závěrečnou RZ 18 figuroval na třetím místě. Nakonec se mu podařilo předstihnout i Gardemeistera. Loeb navíc dokázal v Monte Carlu vyhrát deset z osmnácti rychlostních zkoušek.

„Jsem šťastný, že jsem skončil druhý,“ řekl Loeb. „Neměl jsem informace o mezičasech Toniho a rozhodně jsem v RZ 18 nezajel svůj nejlepší výkon. Na šestnáctém testu my hodně pomohly pneumatiky, ale nebyly vhodné pro poslední dvě zkoušky.“

Také Toni Gardemeister přiznal, že to byl nádherný souboj až do samotného závěru. „Jel jsem nadoraz, ale ani to nestačilo. Třetí místo je OK. Snažil jsem se udržet Sébastiena za sebou, ale byl prostě příliš rychlý,“ dodal na závěr Fin.

Finský pilot by měl s vozem Peugeot 307 WRC týmu Astra Racing startovat na více soutěžích, nicméně mezi přihlášenými na Švédskou rally chybí.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist