www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Setkání mistrů

Tým CERS performance na Setkání mistrů s Lukášem Peškem a RTR projects

20. listopadu 2014 • 21:20

Všechny mistrovské soutěže jsou už pro letošní rok odjety a závěr sezony tak tradičně patří různým exhibičním show a volným podnikům. Jedním z nejzavedenějších je Setkání mistrů na autodromu v Sosnové, které každoročně hostí nejen elitní závodníky z Česka, ale i věhlasná zahraniční jména. Vůbec poprvé letos do Sosnové podívá také zlínský tým CERS performance, který ve svém Citroënu DS3 R1 přivítá nezvyklého hosta - motocyklového závodníka Lukáše Peška!

Lukáš Pešek závodí na motocyklech od roku 2002 a během své kariéry se probojoval až do elitní skupiny světové série MotoGP. O následujícím víkendu jej ale motorističtí fandové budou moci vidět nezvykle za volantem soutěžního vozu, přičemž na sedadle spolujezdce jej doprovodí zkušená a půvabná navigátorka Kateřina Blahoutová. Co vedlo Lukáše přesednout ze dvou kol na čtyři? „Motorky miluju, ale auta mě taky moc baví. Často jezdím na motokáře, letos jsem i jel závod s továrním týmem Praga. Pak jsem absolvoval test v Mostě s týmem RTR projects s jeho závodním BMW M3 GTR a již delší dobu mám v hlavě myšlenku svézt se v rally autě. A proto si myslím, že setkání mistrů v Sosnové je ideální šance si auto osahat a vyzkoušet si svoje dovednosti. Moc se těším na tuto zkušenost a doufám, že si to všichni užijeme,“ říká před svým automobilovým debutem Lukáš.

Program Setkání mistrů je rozložen do celého víkendu. V sobotu proběhnout seznamovací jízdy a přejímky. Hlavní akce bude následovat v neděli, kdy proběhne nejprve měřený trénink, poté kvalifikační jízdy a v odpoledních hodinách samotné finále. Všechny jízdy se odehrají formou divácky atraktivních paralelních soubojů, kdy proti sobě v každé rozjížďce nastoupí dva vozy. Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

Jakub Hofbauer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist