www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - TipCars Pražský Rallysprint

Černého strahovská show s Peugeotem 208 T16

3. prosince 2014 • 14:00

Bílý Peugeot 208 T16 kategorie R5 se při letošním XX. Pražském rallysprintu představil divákům s netradiční posádkou Jan Černý – Marco Venturini. Ředitel Peugeot Česká republika pan Marco Venturini dělal Honzovi Černému partnera na sedadle spolujezdce a byla to pro něj premiéra v soutěžním voze vedle takto rychlého a dravého jezdce.

Jan Černý - Marco Venturini (Peugeot 208 T16) - TipCars Pražský Rallysprint 2014

Jan Černý už před startem Pražského rallysprintu avizoval, že jeho cílem je ještě více poznat nový Peugeot 208 T16 a hlavně na jednom z posledních závodů sezony, kde se již nerozdělují žádné body, pobavit diváky, kteří se přijdou na pražský Strahov podívat. Že se to povedlo, je zřejmé z reakcí přítomných tisíců diváků i z množství videí, kde bílý Peugeot 208 T16 hraje jednu z hlavních rolí.

„Pražský rallysprint je exhibice a poděkování našim partnerům a fanouškům. Tak jej já každý rok beru a letos s Marco Venturinim jsem to bral stejně. V prvním kole na Strahovském okruhu jsme se nedopočítali počtu kol, která jsme měli obkroužit a z okruhu vyjeli o jedno dříve. Snažil jsem se jet s Peugeotem co nejvíce smykem a diváky potěšit i nějakými těmi kolečky, na které se přeci na Strahov přišli podívat. Čisté stopy na čas si užijí na tratích rychlostních zkoušek dost a já jsem jim chtěl novou „dvěsteosmičku“ ukázat hlavně hezky z boku,“ směje se Honza Černý.

Peugeot 208 T16 v rukou Jana Černého skutečně nevynechal jedinou příležitost k jízdě jak se říká dveřmi napřed a Honza Černý tak navázal na příbramskou tradici bavičů v rallysportu. „Srovnání s příbramákem Emilem Trinerem mě hodně potěšilo, ale na to se určitě sám ještě necítím. Já na Strahově jel sám za sebe a chtěl si to hlavně užít a pobavit přítomné. Jsem rád, jestli se to povedlo. Nasbíral jsem ale i další zkušenosti z jízdy s Peugeotem 208 T16, který mi neuvěřitelně padl do ruky, a jízda s ním byla skutečná zábava. Auto se nádherně ovládá a funguje. Motor má navíc dost výkonu na to, aby se s ním dalo jet atraktivně i velmi rychle,“ dodává Jan Černý.

XX. Pražský Rallysprint byl poslední letošní akcí, kde se Peugeot Černý Racing divákům představil. Po nelehké sezoně je teď dost času na přípravu před sezonou 2015, ve které, věřme, budeme Jana Černého opět vídat v kvalitním soutěžním voze a nejlépe při boji o čelní příčky v domácích či zahraničních soutěžích rally. Peugeot Černý Racing team děkuje všem fanouškům a partnerům za podporu v roce 2014 a přeje hodně pohody před nadcházejícími vánočními svátky.

Peugeot Černý Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist