www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Mikuláš Zaremba Rally Slušovice

CERS performance na Mikulášské rally s řadou novinek

4. prosince 2014 • 23:00

Závěr roku pravidelně patří různým exhibicím a volným podnikům. Tým CERS performance na nich nechybí – po silně obsazené show na okruhu SlovakiaRing, kde se s týmovými vozy představilo rovnou šest různých jezdců, a po populárním Setkání mistrů v Sosonové, na kterém si Citroën DS3 R1 vyzkoušel motocyklový závodník Lukáš Pešek, nyní přichází poslední letošní show, pro zlínskou stáj takřka domácí Mikuláš Rally s centrem ve Slušovicích.

Citroën DS3 R3T Max

Kromě poděkování partnerům a fanouškům volné podniky na závěr roku často slouží k vyzkoušení techniky na následující sezonu. Pro CERS performance to letos platí hned několika násobně. Ondřej Bisaha, vítěz letošního MMČR ve třídě 6, se netají ambicemi postoupit do vyšší kategorie a podobně jako na SlovakiaRingu si opět vyzkouší vůz třídy 5, tedy nejvyšší kategorii 2WD. „V příštím roce bychom rádi postoupili do ‚pětek‘ a tak zkoušíme a poznáváme různé vozy. Díky spolupráci s Davidem Štefanem, kdy jsme si při slovenském závodě vyměnili svá obvyklá auta, jsme mohli vyzkoušet atmosférický Renault Clio R3. Byla to dobrá příležitost, jak poznat rychlost této kategorie, která je oproti er-dvojkám trochu někde jinde. Ve Slušovicích pojedeme pro změnu s přeplňovanou šestnáctistovkou od Citroënu zapůjčenou od Tomáše Pletky. Za tuhle příležitost mu velice děkujeme. Jsem zvědavý, jak se nám bude dařit, přece jen DS3 R3T Max je auto nejnovější specifikace s turbomotorem, se kterým jsme zatím nikdy nezávodili,“ říká před moravským závodem Ondřej Bisaha, kterého bude podobně jako na SlovakiaRingu navigovat prešovský spolujezdec Lukáš Šintal.

O další premiéru se v týmu během slušovické postará Zbyněk Baller. Toho bude jako obvykle navigovat Martin Trlifaj, avšak vůbec poprvé tato dvojka opustí kokpit Hondy Civic VTi a usedne do mistrovského Citroënu C2R2 Max Ondry Bisahy. „Cé-dvojku jsem už dříve vyzkoušel na krátkém testu a po letech strávených v enkové hondě mi to připadalo, jako když úplného nováčka posadíte za knipl letadla. Člověk se všechno učí znova. Ale hodně se mi to zalíbilo a na Mikulášskou rally s tímto autem se moc těšíme,“ říká před startem Zbyněk.

Také další posádky CERS performance ve Slušovicích nastoupí se změnami. Marcel Svačina se ve svém rudém Citroënu C2R2 Max poprvé sejde s dosavadním navigátorem Ondřeje Bisahy Petrem Pížou. S osvědčenou Hondou Civic VTi je přihlášen Martin Tomečka, kterého premiérově doplní týmový navrátilec David Zachar. Do Citroënu DS3 R1 se podobně jako na vsetínském rallysprintu posadí motokárový jezdec Josef Hartmann a obsáhlou sestavu CERS performance na Mikulášské rally uzavírá Marek Holík, který se ve své Škodě Felicii Kit Car vrací na rallyové tratě přesně po třech letech.

Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist