www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Mikuláš Zaremba Rally Slušovice

Proč zrovna Bernardýnská erzeta?

5. prosince 2014 • 02:20

V itineráři Mikuláš Zaremba rally 2014 najdeme rychlostní zkoušku s neobvyklým názvem Bernardýnská. Proč zrovna tento název plemene psa, napadne mnoho fandů automobilového soutěžního sportu. Odpověď je snadná, dlouholetý člen Slovnaft rally týmu Josef Gerych z Trnavy je známý svým vyhlášeným chovem bernardýnů a právě tato erzeta startuje přímo u chovatelské stanice těchto Svatobernardských psů. Pro jednoho z aktivních jezdců Mikulášské rally vypsal Josef Gerych speciální valašskou prémii.

bernardýn

Rychlostní zkouška s názvem Bernardýnská v délce 3,61 km vede z Trnavy do Kašavy kolem autobusové točny nad Podkopnou Lhotou. „Startujeme na mostě u Pepy Gerycha, který má vyhlášený chov bernardýnů. Divácky atraktivní bude prostor v rallyaréně Kopná, kde fanoušci uvidí hned dva vracáky. Tento známý úsek jedeme netradičně v protisměru, cíl je umístěn před obcí Kašava,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Mikuláš Zaremba rally.

Gerychovi bernardýni s pověstnými soudky pod krkem se stali tradičním maskotem předchozích ročníků Mikulášské rally ve Slušovicích. „V servisní zóně snad žádného z minulých ročníku je nešlo přehlédnout. Pro jezdce na této erzetě vypsal Pepa speciální valašskou prémii. Nebude se hodnotit nejrychlejší čas, ale nejmenší rozdíl v dosaženém čase mezi prvním a druhým průjezdem. Taková „zkouška stálosti výkonu“, jak se jezdívalo dříve,“ upřesnil Zdeněk Bělák, člen pořadatelského štábu.

Josef Gerych a bernardýn

Dodejme, že cenu pro vítězného jezdce předá osobně Josef Gerych na večerním vyhlášení výsledků, které proběhne v sobotu 6. prosince od 18:30 hodin v Derby clubu u dostihové dráhy ve Slušovicích. Šanci na vítězství mají všichni jezdci, i ti s méně výkonnými vozy.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist