www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Daniel Sordó při premiéře bodoval

24. ledna 2006 • 08:00

Chráněnec Carlose Sainze, Daniel Sordó, se nakonec přeci jen dočkal a mohl startovat ve voze Citroën Xsara WRC. Premiéru si odbyl v nejstarší soutěži seriálu mistrovství světa, Rallye Monte Carlo.

Přestože si Španěl dojel pro bod do MS FIA jezdců, bylo mu líto, že nedokázal předjet v RZ 18 Mikko Hirvonena, jelikož jej potkaly problémy s hydraulikou. „Můj spolujezdec Marc Martí jel v Monte Carlu již pošesté, ale řekl mi, že takové podmínky ještě nezažil,“ prohlásil na úvod Sordó.

„Auto bylo fantastické a navíc jsem s ním dokázal v RZ 10 zajet druhý čas. Stále jsem se učil a zrychloval. Myslím, že ve Švédsku by to mohlo být ještě mnohem lepší,“ doplnil Španěl.

Dvojkou týmu Kronos Racing byl v Monte Carlu Xavier Pons. „Byla to velmi náročná soutěž. Chtěl jsem dojet až do cíle a to se mi nakonec podařilo. Jsem ohromen tím, co dokázal Sébastien Loeb. Myslím, že se toho od něj mohu hodně naučit. Chtěl bych pogratulovat Danimu, který předvedl při své premiéře v Xsaře WRC fantastický výkon,“ řekl k průběhu rally Pons.

Šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen doplnil: „Bylo to prostě super. V pátek večer byl před námi těžký úkol a to připravit Sébastienovi Xsaru WRC na stíhací jízdu. Vše se nám nakonec povedlo a Séb slavil druhé místo. Byl to boj do posledního kilometru. Všichni v týmu to velmi prožívali a velké díky patří také pracovníkům z týmu Citroën Sport, kteří odvedli perfektní práci.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist