www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Jänner Rallye

Ondřej Bisaha na Jänneru vstupuje do ERC3

2. ledna 2015 • 21:30

Jak velí tradice, první víkend po Novém roce v sousedním Rakousku startuje Jänner Rallye, která opět zahájí seriál FIA mistrovství Evropy. Přestože se Jänner letos již nejede jako součást českého mistrovství v rally, na jejím startu ani tentokrát nebude chybět Ondřej Bisaha, jenž se soutěže s centrem ve Freistadtu účastní pravidelně od roku 2012. Pro kroměřížského jezdce to bude první zastávka v jeho letošním programu, ve kterém bude hrát dominantní roli seriál ERC3 pro vozy s jednou poháněnou nápravou.

Ondřej Bisaha - Lukáš Šintal, Renault Clio R3 - Jänner Rallye 2015

Ondřej Bisaha se již delší dobu netajil ambicemi postoupit z třídy 6 do nejvyšší kategorie dvoukolek. Po několika zkušebních startech s různými vozy třídy 5 nyní přichází první velká rally, do které odstartuje se speciálem kategorie R3. „Protože Jänner Rallye startuje hned z kraje roku, stále nemáme zajištěný vlastní vůz třídy 5. Ve Freistadtu proto odstartujeme s vypůjčeným Renaultem Clio R3. Pevně doufám, že se nám s ním konečně podaří prolomit smůlu, kterou jsme tady potkávali ve všech předchozích ročnících,“ přeje si Ondřej Bisaha, kterého ve voze doplní slovenský navigátor Lukáš Šintal.

Dokončení soutěže je základním přáním, ale zisk první porce bodů do evropské klasifikace je pro Ondřeje neméně důležitou ambicí. „Do rally je přihlášeno celkem osm posádek registrovaných do ERC3, rádi bychom ale mezi nimi obstáli co nejlépe. Z loňska máme představu o naší výkonnosti a věříme, že s dvoulitrovým Renaultem se posuneme ještě dál. Ale bude to rozhodně nevyzpytatelné, klíčovou roli bude hrát jako vždy počasí a správná volba pneumatik, ale i naše souhra s Lukášem,“ odhaduje před soutěží Ondřej Bisaha.

Jänner Rallye 2015 se koná v nezvyklém formátu – kvalifikace a slavnostní start proběhnou v neděli 4. ledna, samotná soutěž pak bude rozprostřena do pondělí a úterý. Obsahuje celkem osmnáct rychlostních zkoušek o délce necelých 240 kilometrů. Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist