www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Jänner Rallye

Jänner Rallye se v roce 2016 nepojede

foto

3. června 2015 • 14:10

Rakouská Jänner Rallye končí. Zimní soutěž, která byla několikrát spojena také s českým seriálem MMČR, ale hlavně patřila od roku 2012 do Mistrovství Evropy FIA, se v příštím roce nepojede. Pořadatelský Rallye Club Mühlviertel v oficiální zprávě zmínil šest základních bodů, které ho k tomuto rozhodnutí vedly.

žádný příspěvek celý článek »

FARS racing a tvrdý naraz do skály na evropském Jänneru

foto

25. ledna 2015 • 07:00

Krátce po novém roce se vydal zlínský tým FARS racing k našim rakouským sousedům na úvodní soutěž v kalendáři mistrovství Evropy - tradiční Jänner rally. Počasí se konečně zlomilo na opravdu zimní a slibovalo tak po dlouhé době opět zajímavou podívanou na sněhovou rally.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Daniela Fessla

foto

19. ledna 2015 • 10:00

Ještě jednou se vrátíme k zahajovacímu podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, Jänner Rallye. Pro navodění atmosféry před startem Rallye Monte Carlo si můžete prohlédnout snímky Daniela Fessla z rakouské soutěže, která se konala za ideálních zimních podmínek.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Svena Kolluse

foto

12. ledna 2015 • 08:00

Za ideálních zimních podmínek se uskutečnil zahajovací podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, rakouská Jänner Rallye. Jak to vypadalo na rychlostních zkouškách v okolí Freistadtu můžete posoudit ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Štajf vítězem hodnocení ERC2 na Jänner Rallye

foto

10. ledna 2015 • 10:00

Náročná soutěž, spousta sněhu, nevítané startovní pořadí, ale také splněný cíl v podobě prvenství v rámci hodnocení ERC2, tedy mezi produkčními vozy. To jsou shrnující fakta k účasti Subaru Duck Czech National Teamu na zahajovacím podniku letošního evropského šampionátu. Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou navíc v celkovém pořadí soutěže vybojovali v rámci ME cennou osmou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Marka Pléhy

foto

9. ledna 2015 • 21:50

Za ideálních zimních podmínek se uskutečnil zahajovací podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, rakouská Jänner Rallye. Jak to vypadalo na rychlostních zkouškách v okolí Freistadtu můžete posoudit ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Sněhové orgie, pneumatikový poker a čtvrté místo pro T&T

foto

9. ledna 2015 • 16:05

Rakouská 32. Internationale Jänner Rallye, se po třech letech opět odehrávala ve sněhových podmínkách. Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem bojovali jakožto nejúspěšnější česká posádka až do poslední rychlostní zkoušky o třetí pozici v evropském šampionátu a byli nejrychlejší posádkou, která nejela na pneumatikách Pirelli. Rozdíly ve výkonu pneumatik zásadně ovlivnily průběh soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Z očistce do pekla, pak ke sluníčku – ale hlavně do cíle pro body

foto

9. ledna 2015 • 15:30

Martina Daňhelová s Karolínou Jugasovou se na letošní zasněžené Jänner Rallye musely poprat nejen se zimou a sněhem, ale také s nevhodnými pneumatikami pro takovéto podmínky. Přesto soutěž zdárně zvládly a do cíle si s enkovým Renaultem Clio Sport dojely pro plný počet bodů v hodnocení letošní ERC Ladies Trophy.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

9. ledna 2015 • 00:45

Za ideálních zimních podmínek se uskutečnil zahajovací podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, rakouská Jänner Rallye. Jak to vypadalo na rychlostních zkouškách v okolí Freistadtu můžete posoudit ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Kajetan Kajetanowicz suverénně opanoval Jänner Rallye

foto

7. ledna 2015 • 23:00

Polský jezdec Kajetan Kajetanowicz vstoupil nejlépe do nového ročníku mistrovství Evropy, když suverénním způsobem opanoval zahajovací sněhový závod šampionátu, rakouskou Jänner Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Tým CERS performance absolvoval Jännerrallye

foto

7. ledna 2015 • 00:10

Posádka týmu CERS performance Ondřej Bisaha a Lukáš Šintal dnes úspěšně dojela do cíle slavné a náročné 32. Internationale Jännerrallye. Nehoda v pondělní etapě česko-slovenskou dvojici sice vyřadila z boje o možnost získat body v celkové klasifikaci, díky úternímu restartu ale nakonec skončila na čtvrtém místě v rámci druhé etapy se ziskem čtyř bonusových bodů do hodnocení kategorie ERC 3.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z kvalifikace na Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

4. ledna 2015 • 18:10

Za ideálních zimních podmínek se dnes uskutečnila kvalifikace a shakedown na zahajovací podnik letošního seriálu mistrovství Evropy, Jänner Rallye. Jak to vypadalo na dvoukilometrovém úseku nedaleko Trölsbergu můžete posoudit ve fotogalerii Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalifikaci na Jänner Rallye vyhrál Kajetan Kajetanowicz

foto

4. ledna 2015 • 11:15

Kajetan Kajetanowicz vyhrál dnešní kvalifikační zkoušku na zahajovací podnik letošního ročníku mistrovství Evropy, tradiční rakouskou Jänner Rallye. Na necelé dva kilometry dlouhém úseku nedaleko Trölsbergu byl rychlejší o 0,625 vteřiny před Robertem Consanim, třetí Alexey Lukyanuk ztratil 3,446 vteřiny.

příspěvků: 1 celý článek »

Štajf v Rakousku zahájí své účinkování v mistrovství Evropy

foto

3. ledna 2015 • 20:00

Dvě nadmíru úspěšné společné sezóny mají za sebou Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou. Na domácí titul a medailové pozice z European Rally Trophy a ze Zóny Střední Evropy by rádi letos navázali kvalitními výsledky také v nejdůležitějším evropském seriálu. Letošní Mistrovství Evropy zahajuje v pondělí v rakouském Freistadtu a posádka Subaru Duck Czech National Teamu by na tamní soutěži nechtěla hrát druhé housle.

žádný příspěvek celý článek »

Ondřej Bisaha na Jänneru vstupuje do ERC3

foto

2. ledna 2015 • 21:30

Jak velí tradice, první víkend po Novém roce v sousedním Rakousku startuje Jänner Rallye, která opět zahájí seriál FIA mistrovství Evropy. Přestože se Jänner letos již nejede jako součást českého mistrovství v rally, na jejím startu ani tentokrát nebude chybět Ondřej Bisaha. Pro kroměřížského jezdce to bude první zastávka v jeho letošním programu, ve kterém bude hrát dominantní roli seriál ERC3 pro vozy s jednou poháněnou nápravou.

žádný příspěvek celý článek »

toplist