www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Automobilové šílenství ve Finsku

25. července 2006 • 04:00

Organizátoři desátého podniku letošního mistrovství světa, kterým je Neste Oil Rally Finland, se spojili s filmovou společností Buena Vista International, aby společně ve Finsku uvedli nový animovaný film Cars (Auta).

Distributoři filmu hledali nejlepší možnost, jak snímek předvést v odpovídajícím prostředí. Finská soutěž, jejíž motto je „více než jen rally“, se ukázala být ideální příležitostí. V centru soutěže v Paviljonki bude zřízen zábavní areál, jehož součástí budou např. stánky s reklamními předměty k filmu, různé soutěže a chybět samozřejmě nebudou ukázky z nového animovaného snímku.

Marketingový manager finské pobočky Buena Vista International, Heidi Ahokas, k tomu řekl; „Chtěli jsme zde ve Finsku najít pro film Cars partnera z oblasti motoristického sportu. Neste Oil Rally Finland byla logickou volbou, jelikož tento podnik patří k nejmasivnějším akcím svého druhu v celé Skandinávii. “

Ovšem tím spojitost tohoto filmu a skutečného motorismu nekončí. Hlavní role Krále totiž v jednotlivých jazykových mutacích dostane hlas samých slavných osobností. Ve Finsku to bude dvojnásobný šampión ve Formuli 1 Mika Hakkinen, v anglické verzi zase legenda série NASCAR Richard Petty. O další jazykové verze se postarají například Michael Schumacher, Fernando Alonso a Giancarlo Fisichella.

Film Cars pojednává o sportovním autu jménem Lightening McQueen, které postupně objevuje, že život nespočívá jen v honbě za nejrychlejšími časy na závodní dráze. Jedná se o nejnovější spolupráci studií Disney a Pixar, které se již dříve společně podílely například na filmech Příběh hraček 1 a 2, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo nebo Úžasňákovi.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist