www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Vodafone Rally de Portugal

Andrea Crugnola pojede s Cliem R3T ve WRC3

13. března 2015 • 18:30

Jeden z nejlepších mladých italských jezdců současnosti Andrea Crugnola, kterého mohou znát čeští fanoušci i ze startů na Barum Czech Rally Zlín a Rally Bohemia, se představí v nadcházející sezóně s továrním Renaultem v mistrovství světa.

Andrea Crugnola - Tour de Corse 2014

Obdobně jako v loňské sezóně měl italský sympaťák v plánu pokračovat v rámci juniorského evropského šampionátu a zaútočit tak na titul, který mu v loňské sezóně unikl o jedinou příčku. Situace se však nakonec změnila.

Před pár týdny dostal nabídku od týmu Renault Sport na účast v mistrovství světa v rámci seriálu WRC3 určenému vozům s jednou poháněnou nápravou. „A taková nabídka se neodmítá,“ okomentoval lakonicky šestadvacetiletý pilot.

Společně se svým obvyklým spolujezdcem Michelle Ferrarou se představí za volantem Renaultu Clio R3T španělské stáje ASM H.Motorsport minimálně na šesti soutěžích mistrovství světa. Konkrétně jsou potvrzené starty v Portugalsku, na Sardínii, V Polsku, Německu, francii a Španělsku. A v případě šancí na titul je v pláne i Wales.

A jaký je cíl dvojice Crugnola-Ferrara pro tuto sezónu? Jednoduchý - titul ve WRC3.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist