www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Vodafone Rally de Portugal

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od André Lavadinha

foto

30. května 2015 • 14:45

Pátým dílem se mistrovství světa vrátilo zpět na evropský kontinent a bylo to znát na startovní listině - jak kvalitou, tak i kvantitou. Průběh Vodafone Rally de Portugal si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda slaví premiéru v mistrovství světa s vozem Fabia R5

foto

27. května 2015 • 08:00

Mistr Evropy Esapekka Lappi druhý, Pontus Tidemand na místě třetím: Škoda oslavila na Rally Portugalsko premiéru na mistrovství světa s novým vozem Fabia R5. Nový soutěžní speciál značky Škoda zvládl těžký test odolnosti na 324,18 km nejen s bravurou, ale také s pěti nejlepšími časy na rychlostních zkouškách v mistrovství světa kategorie WRC 2 v rally a ukázal svůj potenciál.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team upevnil druhou pozici

foto

26. května 2015 • 09:00

Kris Meeke a Paul Nagle dojeli na jejich DS3 WRC na 4. pozici v Portugalsku. Mads Ostberg a Jonas Andresson si za 7. pozici připsali důležité body a udrželi se tak mezi nejlepšími třemi v hodnocení pilotů a spolujezdců mistrovství světa WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Koči nedokončil Rally Portugal kvůli poruše motoru

foto

25. května 2015 • 16:45

Porucha motora v šiestej rýchlostnej skúške Rally Portugal predčasne ukončila premiéru Martina Kočiho na Majstrovstvách sveta v Rally WRC2 2015 s novým automobilom Peugeot 208 T16 kategórie R5 vo farbách nového tímu Peugeot Sport Slovakia.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop veze z Portugalska jeden bod za desáté místo

foto

25. května 2015 • 08:00

Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop s Janem Tománkem vstupovala do poslední etapy Rally de Portugal z desátého místa celkové klasifikace. Čekala na ni pouze jediná pětapadesátikilometrová sekce tří rychlostních zkoušek, a protože rozestupy mezi posádkami na konci první desítky byly poměrně značné, nezměnila se jejich pozice ani na cílové rampě celé soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Vodafone Rally de Portugal vyhrál Jari-Matti Latvala

foto

24. května 2015 • 15:00

Po celkem neúspěšném začátku sezóny se finský pilot Jari-Matti Latvala dočkal, když zvítězil na obrozené Vodafone Rally de Portugal. Na stupně vítězů jej doprovodili týmový kolegové z Volkswagen Motorsport Sébastien Ogier a Andreas Mikkelsen.

žádný příspěvek celý článek »

Portugalský shakedown ovládly Volkswageny

foto

21. května 2015 • 15:50

Dnešní čtvrteční shakedown před startem letošní Portugalské rally naprosto dokonale ovládly posádky na vozech německého továrního týmu Volkswagen. Nejlépe si vedl mladík Andreas Mikkelsen, který letos poprvé usedl do VW Polo WRC 2015.

žádný příspěvek celý článek »

Video z testů WRC2 před Rally de Portugal

foto

19. května 2015 • 02:20

Včera se v oblasti Montim nedaleko Fafe uskutečnil testovací den jezdců kategorie WRC2 a JWRC před nadcházejícím dalším podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích, Vodafone Rally de Portugal. Do oblasti na severu Portugalska se vydal i náš redakční spolupracovník Ricardo Nascimento, jehož video z tohoto testu si můžete dnes prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Fabia R5 debutuje na mistrovství světa

foto

18. května 2015 • 12:10

Nový vůz Škoda Fabia R5 vjíždí do dějiště světového rally sportu. Na Portugalské rally (21. až 24. května) budou na mistrovství světa FIA v rally (kategorie WRC-2) debutovat dva vozy Fabia R5. Škoda se tak po dvouleté odmlce vrací do mistrovství světa FIA. V průběhu sezóny se značka zúčastní s vozy Fabia R5 dalších vybraných soutěží WRC-2.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal

foto

30. dubna 2015 • 21:00

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal, další díl mistrovství světa v automobilových soutěžích. Po návratu zpět na evropský kontinent opět narůstá počet přihlášených do obrovských rozměrů, že pořadatelé dokonce museli vytvořit waiting list pro posádky, které musí počkat na svou šanci.

žádný příspěvek celý článek »

Posádka Haapamäki-Salminen vstoupila do FIA JWRC/WRC3

foto

16. dubna 2015 • 19:00

Hannu´s Rally Team přihlásil svou posádku Henri Haapamäki - Marko Salminen do Světového šampionátu v rally 2015 Junior WRC. Vloni v létě Henri a Marko podali úchvatný výkon během Neste Oil Rally Finland za volantem vozu Citroën C2 R2 MAX. Zúčastnili se také Wales Rally GB s vozem Citroën DS3 R3T , kde skončili třetí, ale ačkoliv jejich rychlost byla dobrá, nestačilo to na půltuctu rychlostních zkoušek k lepšímu umístění.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Koči v sezóne 2015 s automobilom Peugeot 208 T16

foto

23. března 2015 • 09:00

Bronzová posádka minuloročných Majstrovstiev sveta juniorov v rally Martin Koči s Lukášom Kostkom sa v tohtoročnej sezóne zúčastnia Majstrovstiev sveta v rally kategórie WRC2 s automobilom Peugeot 208 T16 špecifikácie R5.

žádný příspěvek celý článek »

Kdo pojede v letošním roce za Škodu Motorsport?

foto

17. března 2015 • 17:50

Zatímco termín homologace nového vozu Škoda Fabia R5 se nezadržitelně blíží, ohledně programu týmu Škoda Motorsport zatím žádné oficiální zprávy neproběhly. Musíme tedy vzít zavděkem zákulisními informacemi.

příspěvků: 3 celý článek »

Andrea Crugnola pojede s Cliem R3T ve WRC3

foto

13. března 2015 • 18:30

Jeden z nejlepších mladých italských jezdců současnosti Andrea Crugnola, kterého mohou znát čeští fanoušci i ze startů na Barum Czech Rally Zlín a Rally Bohemia, se představí v nadcházející sezóně s továrním Renaultem v mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

toplist