www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Kenotek Ypres Rally

Vincent Verschueren se zaregistroval do ME

15. března 2015 • 12:00

Belgický jezdec Vincent Verschueren se stal dalším jezdcem, který se zaregistroval do letošního ročníku mistrovství Evropy. A je velká šance, že se nepředstaví jen na domácí Ypres Rally, ale také na vybraných dalších podnicích.

Vincent Verschueren - Veronique Hostens (Citroën DS3 R5) - Geko Ypres Rally 2014

Zkušený belgický jezdec začal svou kariéru za volantem historických vozů a už tehdy na sebe upozornil nejen atraktivní jízdou, ale také dosaženými výsledky. V roce 2012 využil nabídku na přestup do soudobých aut, kdy usedl do takřka 'historického' Volkswagenu Polo S2000. Tento vůz pak stáj Go Drive Rally Team vyměnila v polovině loňské sezóny za Citroën DS3 R5.

S tímto vozem se představil ve druhé polovině loňské sezóny a začal s ním i v letošním roce. Po druhém místě na Rallye van Haspengouw se mu příliš nedařilo na Spa Rally, ze které byl po nepříliš vydařeném výkonu nakonec vyloučen za minutí průjezdní kontroly.

Verschueren a jeho tým však mají i mezinárodní ambice. „Ypres Rally je pro nás nejdůležitějším dílem belgického šampionátu, proto jsme se rozhodli zaregistrovat do ME s cílem hájit své pozice proti ostatním evropským soupeřům. Momentálně jednáme s dalšími sponzory a pokud bude náš výsledek na Ypres uspokojující, uvažujeme o startu na Barum Rally a Rallye du Valais v rámci příprav na možný významnější program v ME 2016. To znamená, že letošní Ypres Rally bude velmi významný podnik pro týmovou budoucnost,“ prozradil týmový šéf Gaby Goudezeune, který sám o startech v ME v minulých letech uvažoval.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist