www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Circuit of Ireland

Skotský šampion míří do mistrovství Evropy

15. března 2015 • 15:25

Aktuální mistr Skotska Euan Thorburn se po několika sezónách na britských ostrovech rozhodl o postup do vyšší kategorie. V letošním roce by se rád představil ve vybraných závodech mistrovství Evropy.

Euan Thorburn - Paul Beaton (Ford Fiesta S2000) - Wales Rally GB 2014

Poslední sezóny strávil Thorburn za volantem Fordu Focus WRC, se kterým se stal vítězem seriálu BTRDA a vloni i skotského šampionátu. „Na ostrovech již není co vyhrát, je potřeba jít dál,“ řekl Paul Beaton.

Tým pořídil vůz Ford Fiesta S2000, se kterým se úspěšně představil na loňské Wales Rally GB. A se stejným vozem se představí i v letošní sezóně, kdy by chtěl zamířit na mezinárodní scénu.

„Těším se na novou výzvu, která nás v letošním roce čeká. Nevím, kolika závodů ME se letos budeme moci zúčastnit, ale Circuit of Ireland bude určitě ten správný začátek. Máme hodně málo zkušeností s jízdou na asfaltu, takže věřím, že tohle je nejlepší cesta, jak získat zkušenosti, které potřebujeme, abychom mohli bojovat o nejvyšší příčky,“ prozradil Euan Thorburn.

Thorburn si již stihl připsat vítězství na Malcolm Wilson Rally, kde na poslední chvíli zaskakoval za volantem Fordu Focus WRC. S Fiestou S2000 by se měl objevit na konci března na Midlands Rally jako poslední test před Circuit of Ireland. Druhým podnikem mistrovství Evropy, kde by se Thorburn s Beatonem rádi představili, je belgická Ypres Rally. Případné další starty jsou pak v jednání.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist