www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Circuit of Ireland

Ekaterina Stratieva se vrací do ME

2. dubna 2015 • 14:00

Nejrychlejší dámská pilotka loňského mistrovství Evropy Ekaterina Stratieva se vrací zpět na závodní tratě. Svým soupeřkám nechce dát nic zadarmo bude se pokoušet o obhajobu svého titulu.

Julianna Nyirfás a Ekaterina Stratieva

Zatímco v minulých letech byla bulharsko-rumunská posádka nazývaná 'the blonde and the curly' (v překladu 'blonďatá a kudrnatá'), pro letošní sezónu přichází významná změna.

„U mě je všechno beze změn, ale spolujezdkyně bude nová. Carmen Poenaru, se kterou jsme psaly historii IRC a ERC, má nové závazky v rumunském šampionátu. Proto jsem byla nucena začít se poohlížet po novém spolujezdci. Asi před měsícem jsme měly nezávazný pokec s Juliannou Nyirfás, loňskou vítězkou ERC 2WD se Zoltánem Bessenyeym. A na konci této konverzace jsme se dohodly, že to letos zkusíme společně. Bylo těžké skloubit kalendář ERC s jejím, protože se věnuje i cross country rally. Ale jsem ráda, že budeme moci pracovat společně. Takže už to nebude 'the blonde and the curly', ale 'the two blondes',“ řekla Ekaterina Stratieva.

Dvojice Stratieva-Nyirfas bude pokračovat s obvyklým Citroënem C2 R2 Max nesoucí familiérní jméno 'Leopardy'. Vůz prošel důkladnou kontrolou v Napoca Rally Academy, byla provedena revize motoru, převodovky, podvozku.

Prvním společným startem byla víkendová Tess rally, která se jela za výrazně nepříznivého počasí, po cestách tekly proudy vody. Přestože posádku trápily drobné problémy s motorem, první start byl celkem vydařený. „Vím, že to nebude jednoduché, je potřeba začít od samotných základů. Ale líbí se mi způsob myšlení Julianny. Obě máme hodně zkušeností s mistrovství Evropy a doufáme, že právě otevíráme nové kapitoly našeho soutěžního života. A kdo ví, třeba to není jediná možnost na změnu v této sezóně,“ dodala šibalsky bulharská pilotka.

Hned po rumunské soutěži se totiž obě blondýny vydají do Severního Irska ke třetímu dílu mistrovství Evropy. „Ještě nikdy jsem tam nebyla. Ale z toho, co jsem viděla v televizi a na různých videích, tak si myslím, že se mi bude tento závod líbit. Doufám, že po tak dlouhé přestávce se dokážu včas dostat do správného tempa a naše spolupráce bude fungovat,“ řekla Stratieva.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist