www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Rally Italia Sardegna

Sébastien Ogier opět vyhrál, tentokrát na Sardínii

14. června 2015 • 14:00

Po vydařené portugalské soutěži se kolotoč mistrovství světa přesouvá na Sardínii. Na italském ostrově ve Středozemním moři si to rozdá tentokráte méně početné pole na tradičně náročných šotolinových rychlostních zkouškách. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Italia Sardegna

-

Úřadující světový šampion a zároveň i aktuální lídr letošních tabulek Sébastien Ogier si připsal vítězství na další soutěži, tentokráte na šotolinové Rally Italia Sardegna.

Hayden Paddon - John Kennard (Hyundai i20 WRC) - Rally Italia Sardegna 2015

Přestože v první etapě čistil trať, i tak se dokázal držet na dostřel prvnímu místu, na které se v průběhu druhé etapy celkem bezpečně dostal a připsal si další plný bodový zisk a přiblížil se tak k zisku dalšího titulu mistra světa.

Mnohem zajímavější byl souboj za ním. Největším překvapením soutěže je bezesporu Hayden Paddon. Ten v prvních dvou etapách naplno využil své výhodné startovní pozice a až do poloviny druhé etapy vedl v absolutní klasifikaci. Pak však, i vinou problému s převodovkou, ztratil, přesto je konečné druhé místo životním výsledkem novozélandského pilota.

Letošní ročník Rally Italia Sardegna pokračoval v nastoleném trendu extrémně těžkých soutěží, kde je prvořadým úkolem za každou cenu dojet do cíle. I tentokrát bylo velké množství odstoupených a posádek, které by dokončily celý závod bez superally, nebylo mnoho.

Z těch šťastnějších dosáhl na třetí příčku absolutně Thierry Neuville následován Elfynem Evansem, když oba v poslední etapě přeskočili ráno chybujícího a s následky se celý den trápícího Madse Ostberga. První šestku uzavřel Jari-Matti Latvala, kterého zbrzdil defekt a problémy s tlumičem.

Hned za nimi už jsou nejrychlejší posádky opomíjené kategorie WRC2. Až do samotného závěru si to rozdávali Yuriy Protasov a Paolo Andreucci, jehož původně suverénní dominanci zastavily problémy s interkomem a otevřená zadní kapota ve včerejších RZtách. Vteřinkový souboj pro sebe nakonec na poslední chvíli rozhodl ukrajinský pilot.

Na deváté místo absolutně a bronzovou příčku v rámci WRC2 dosáhla česká posádka Jan Kopecký-Pavel Dresler, která tak připsala další úspěch pro Škodu Fabii R5. Jejich týmový kolega Esapekka Lappi chyboval hned v úvodní etapě a po havárii ztratil spoustu času, v dalších zkouškách i díky čistší trati zajížděl nejrychlejší časy v kategorii WRC2. Kvůli havárii ztratil spoustu času i další rychlík WRC2 Nasser Al-Attiyah.

Ve slabě obsazené kategorii WRC3, kde startovaly pouhé čtyři vozy, nedokázal nikdo dojet až do cíle bez odstoupení. Po započtení všech časů v rámci superally byl nakonec 'vítězem' Teemu Suninen.

Konečné výsledky Rally Italia Sardegna

-

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Khalid Al Qassimi - Chris Patterson (Citroën DS3 WRC) - Rally Italia Sardegna 2015

Po vydařené portugalské soutěži se kolotoč mistrovství světa přesouvá na Sardínii. Na italském ostrově ve Středozemním moři si to rozdá tentokráte méně početné pole na tradičně náročných šotolinových rychlostních zkouškách. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist