www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

PAMK Klatovy přijal nabídku k pořádání říjnové rally

21. července 2015 • 15:00

Jak již informoval Autoklub ČR, náhradní soutěž za odřeknutou příbramskou soutěž se uskuteční v původním termínu (tedy 2.-3.10.2015) v okolí Klatov. Bude se jednat o jednoetapový podnik, o kterém budou bližší informace postupně přibývat na stránkách www.pamk.cz .

Jan Kopecký - Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) - Rallye Šumava 2015

Neuplynulo ještě příliš času od ukončení 50. Rallye Šumava Klatovy a 24. Historic Vltava Rallye a už se před PAMK Klatovy staví nová výzva. Odřeknutí středočeské Rally Příbram zredukovalo domácí šampionát na pouhých pět podniků, což se Autoklub ČR rozhodl řešit jednáním se stávajícími pořadatelskými týmy o uspořádání náhradní soutěže. Pošumavský auto moto klub se po delší interní diskuzi rozhodl hozenou rukavici přijmout, na začátku října se tak budou opět po tratích na Klatovsku prohánět krásné soutěžní vozy.

„Jsme si vědomi mnoha starostí, které jsme si tímto rozhodnutím přidělali, přesto jsme výjimečnou nabídku k zorganizování nového podniku přijali. Ač termín je vskutku šibeniční, pokusíme se udržet laťku, kterou jsme si sami nasadili - minulé ročníky našich soutěží měly mezi jezdci i diváky většinou dobré ohlasy a o totéž chceme usilovat i tentokrát. Sice není čas na vymýšlení radikálních novinek třeba v podobě vytvoření nové rally kolem desítky kilometrů vzdáleného centra, přesto v žádném případě nehodláme například okopírovat trať ´Šumavy´.

Rádi bychom požádali veřejnost o shovívavost a trpělivost, nečekají nás jednoduché týdny. Detailní informace budeme uvolňovat tak rychle, jak to jen bude možné, první dobrou zprávou ale je, že i přes dovolenkové období k našim žádostem obecní úřady přistupují poměrně vstřícně – tratě se tedy pozvolna začínají rýsovat. Vše je ale takříkajíc na pochodu a my zatím ani sami neznáme přesný název naší říjnové soutěže. Věříme ale, že jsme na jaře fanoušky ani závodníky nezklamali a přijedou k nám na podzim znovu,“ říká předseda PAMK Klatovy, Jiří Valenta.

Shrňme si tedy dosud známé informace o podzimní soutěži:

Termín:2.-3.10. 2015
Forma:Jednoetapová soutěž pořádaná dle předpisů MČR v rally 2015
Trať:7 RZ o celkové délce 70-80 km
Centrum a servisní zóna:Klatovy, Janovice
Zařazení a klasifikace:Mistrovství ČR v rally, Pohár pořadatele pro vozy dle regulí národního šampionátu HA, pro vozy dle regulí RSS a pro zahraniční účastníky, Rally legend s vozy dle platných regulí
Startovné:na úrovni sprintrally
Bodování MČR v rally:dle článku 1.4 Ročenky AČR 2015 včetně bonusů za hodnocení jedné etapy

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.07.2015 17:17
JanO
Ano, i toto je součást rozkvětu našeho národního šampionátu!
toplist