www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Klatovský PAMK už se chystá na sezónu 2016

foto

26. prosince 2015 • 18:00

Náročný rok mají za sebou členové klatovského PAMK. Kromě tradičních jarních podniků uspořádali mimořádně i říjnovou Rally Klatovy, která završila domácí šampionát automobilových soutěží, podíleli se ale i na organizování dalších sportovních i bezpečnostních akcí ve svém regionu i ve vzdálenějších lokacích.

žádný příspěvek celý článek »

PAMK Klatovy přijal nabídku k pořádání říjnové rally

foto

21. července 2015 • 15:00

Jak již informoval Autoklub ČR, náhradní soutěž za odřeknutou příbramskou soutěž se uskuteční v původním termínu (tedy 2.-3.10.2015) v okolí Klatov. Bude se jednat o jednoetapový podnik, o kterém budou bližší informace postupně přibývat na stránkách www.pamk.cz.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye od Michela Riecherta

foto

11. května 2015 • 08:00

Ještě jednou se vrátíme k prvnímu podniku letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Šumava Klatovy a také tradiční Historic Vltava Rallye. Do okolí Klatov se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Michel Riechert a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu podařilo pořídit podél rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli na Šumavě obula absolutní špička

foto

6. května 2015 • 19:30

Rallye Šumava byla první soutěží sezony 2015, kde se měla naplno ukázat změna pravidel pro Mistrovství České republiky. Ta přinesla možnost závodit s mnohem širší paletou soutěžních vozů. Do pole se tak znovu dostaly starší dvoulitrové vozy WRC a další zajímavá auta, která jsme v předchozích letech nemohli na tratích rychlostních zkoušek vidět buď vůbec anebo jen omezeně na Rallysprintech.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Dunovský: Vskutku dobrá Šumava

foto

5. května 2015 • 09:00

Zimní pauza byla velmi dlouhá, konkrétně Václav s Petrem neseděli v Peugeotu sedm a půl měsíce. Za tuto dobu došlo, jak všichni vědí, k celkem zásadním změnám v organizaci českých rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Alfa Ladies na Šumavě sedmé ve 2WD

foto

4. května 2015 • 12:00

Martina Daňhelová s Karolínou Jugasovou letos poprvé usedly do Renaultu Clio R3, se kterým sbíraly cenné zkušenosti už loni. Náročnou 50. Rallye Šumava Klatovy zvládly bez problémů, odměnou jim byla nejen výhra v Dámském poháru, ale i cenné body za umístění ve třídě 5 i v kategorii 2WD.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Rujbr - nejdřív kotrmelec a pak věnec

foto

4. května 2015 • 10:00

Nevydařenou Valašku ukončenou kousek po startu havárií nahradila dokončená soutěž o tři týdny později na Šumavě, kde si posádka dojela pro pohár za umístění ve třídě. Bez větších ambicí vstupovala do letošní sezony nově sestavená posádka Patrik Rujbr – Ondřej Krajča.

žádný příspěvek celý článek »

Na Šumavu s chladnou hlavou

foto

4. května 2015 • 08:00

S respektem, vyvolaným vzpomínkami na loňský ročník, vyrážel vstříc Rally Šumava Martin Vlček. Nejen, že mu před rokem doslova uplavala první desítka, ale spolu s tehdejším parťákem Richardem Lasevičem si vyzkoušel i několikanásobnou jízdu po defektu a vlastnoruční převracení závodního vozu zpět na kola.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Zdeňka Žilinského

foto

3. května 2015 • 18:00

O minulém víkendu se konečně uskutečnil první podnik letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Na Rallye Šumava Klatovy se vydal i náš redakční spolupracovník Zdeněk Žilinský a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu podařilo pořídit podél rychlostních zkoušek.

příspěvků: 1 celý článek »

MRS Racing jde krok za krokem

foto

1. května 2015 • 08:00

O 180 závodních kilometrů „moudřejší“ je v ovládání špičkového Renaultu Clio R3 posádka Jan Lunga – Ondřej Koubek. Pomohlo jí k tomu zejména bezproblémové absolvování náročné Rally Šumava, na které noví členové týmu MRS Racing získali první body do tabulky letošního Mistrovství ČR v rally. Testovací start na Valašské rally naopak provázely rozpaky, a to nikoliv nad výkonem posádky, jako spíše nad úrovní organizace tohoto závodu.

žádný příspěvek celý článek »

Olga Lounová zdárně dokončila svou první Šumavu

foto

30. dubna 2015 • 19:00

Již osmadvacet oficiálních závodů má na svém kontě během krátké rallyové kariéry zpěvačka a herečka Olga Lounová. Nikdy však nestartovala na Rally Šumava Klatovy, a tak byl šumavský padesátý ročník pro Olgu západočeskou premiérou. Olga nastoupila do závodu v tradičním duchu - pod hlavičkou JT Rocksteel Rally Teamu, s Richardem Nesvadbou na pravém sedadle a s Mitsubishi Lancer EVO IX v kategorii produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

JP Motorsport na Šumavě skončil těsně pod bednou

foto

30. dubna 2015 • 08:15

Dvanáctým místem v absolutním pořadí a čtvrtou příčkou ve své třídě 3 vstoupila do mistrovství České republiky v rally posádka JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl - Roman Pešek. Valaši jedoucí tradičně a vozem Mitsubishi Lancer EVO IX letos poprvé ve společné kariéře jedou takzvaný velký mistrák.

žádný příspěvek celý článek »

Jubilejní Šumava zůstala FARSem nepokořená

foto

30. dubna 2015 • 08:00

První soutěží domácího šampionátu v Rally byla nejstarší soutěž na našem území Rally Šumava.Ve velmi kvalitním a nabitém startovním poli nechyběl ani zlínský tým FARS Racing, jenž se představil stejně jako na Valašce hned se dvěma vozy.

žádný příspěvek celý článek »

Radosti i strasti týmu Duck Racing na Hungaroringu a na Šumavě

foto

29. dubna 2015 • 17:30

Pražský tým Duck Racing má za sebou velmi náročný víkend. Zatímco Petru Kačírkovi a Danielu Skalickému se v prvním podniku okruhového MMČR dařilo, Lumír Firla zažil na šumavské rally úplně jiné pocity.

příspěvků: 1 celý článek »

Jan Černý si ze Šumavy veze body za šesté místo

foto

29. dubna 2015 • 17:20

Klatovská Rallye Šumava, která v tomto roce slaví padesát let své historie, byla prvním startem pro novou posádku Mogul Adell Racing ve složení Jan Černý - Petr Černohorský. Dvojice využívala techniku Škoda Fabia S2000 z týmu Romana Kresty, který na premiérový start této posádky bedlivě dohlížel.

žádný příspěvek celý článek »

toplist