www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rally Bohemia (MČR)

Duck Racing se na Bohemce trápil, ale i rozdával radost

22. července 2015 • 16:30

Když se řekne Rally Bohemia, nejednomu motoristickému fanouškovi zaplesá srdíčko. Není se co divit, jedná se o jednu z nejtradičnějších, nejoblíbenějších a nejsledovanějších automobilových soutěží na české půdě.

Lumír Firla - Zdeněk Jůrka (Subaru Impreza Sti) - Rally Bohemia 2015

Vzhledem k tomu, že se Bohemka nekryla s žádným okruhovým závodem, mohl vyrazit do Mladé Boleslavi tým v celé své síle. V mistrovství České republiky startoval tradičně Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou, v historicích se opět předvedl Jaroslav Petrásek se svým „mexickým“ Porsche 911 a Petr Kačírek s Vojtěchem Štajfem také protáhli své speciály pro Carreru Panamericanu. Oba však nastoupili v exhibiční Rally Legend.

Orlovský rodák Firla dosud na legendární Bohemce nestartoval, i tak se ale od bílomodrého Subaru týmu Duck Racing očekával útok minimálně do TOP 5 ve třídě 3. Do čtvrté rychlostní zkoušky tomu tak skutečně bylo, nicméně na páté erzetě, což byl obávaný Sychrov, přišla závada převodovky. Z tohoto důvodu pak duo Firla-Jůrka dále nepokračovalo.

Firla poté nastoupil v rámci superally do sobotní etapy s opraveným vozem a hned v prvním ranním testu dokázal zajet čtvrtý nejrychlejší čas ve třídě tři. Legendární Vinec, tedy druhá ranní RZ, však vystavil Firlovi s Jůrkou definitivní stopku. Motor jejich Imprezy totiž odmítl poslušnost. Závada na motoru byla důsledkem poruchy převodovky z předešlého dne.

Letošní Rally Bohemia okomentoval Lumír Firla slovy: „Letos jsme asi prokletí, jinak si to nedokážu vysvětlit. Měli jsme už tolik problémů, že je snad už ani nedokážu spočítat. Já ale zůstávám pozitivní a věřím, že se to ještě letos zlomí. Před Barumkou, na kterou se moc těšíme, chceme jet ještě Vyškov, tak proč by se to nemohlo zlepšit zrovna tam?“

Smůlu měl bohužel i Jaroslav Petrásek s Ottou Slezákem. Ti opět projeli Porsche 911 z loňské La Carrery Panamericany. V rámci Rally Bohemia Historic se až do šesté erzety pohybovali lehce za hranicí druhé desítky, avšak na poslední páteční zkoušce přišla technická závada, po které byli nuceni Petrásek se Slezákem soutěž předčasně ukončit.

Letošní Bohemku si naopak velmi užili Vojtěch Štajf s Petrem Kačírkem, kteří přivezli v rámci Rally Legend ukázat své historické skvosty, se kterými letos opět vyrazí do Mexika na slavnou soutěž La Carrera Panamericana. Štajf se Zelinkou nastoupili v Subaru GRS Coupé, zatímco Kačírek s Ehlovou bavili diváky v BMW 3.0 CS.

„Je mi samozřejmě líto Lumíra, letos jsme chtěli jet na titul ve třídě 3, ovšem člověk plánuje a technika mění… Ale to je motorsport. Věřím že na Barumce si to vynahradíme a alespoň dílčí úspěch se dostaví. S Vojtou jsme Bohemii pojali jako ostrý test před La Carrera Panamericana 2015 a bylo to test úspěšný, i když Vojtovo Subaru zastavila banální závada na benzínové hadici. Můj bavorák na českých uskákaných a úzkých erzetách, ze kterých jsem měl trochu strach vzhledem k 'mexickému' nastavení, fungoval skvěle a s Marcelou jsme si to užili. Jsem přesvědčen, že do Mexica je letos náše BMW 3,0CS skvěle připraveno...“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist